Fremtidsfuldmagt på 10 minutter

0
519

Alle som er fyldt 18 år kan oprette en fremtidsfuldmagt. For lovligt at kunne gøre det, skal du være i stand til at handle fornuftigt og forstå konsekvenserne af at oprette en fremtidsfuldmagt. En fremtidsfuldmagt er et dokument, der sikrer, at det er de personer, som du selv vælger, der kommer til at varetage dine personlige og økonomiske forhold, hvis du bliver så alvorligt syg og mentalt svækket, at du mister evnen til at træffe dine egne beslutninger.

Fremtidsfuldmagten bliver kun aktiveret, hvis du ikke selv kan tænke klart og er til fare for dig selv.

En fremtidsfuldmagt

Fremtidsfuldmagten er digital og vil kunne ses af hele det offentlige system, så snart den er aktiveret. Det kan for eksempel være retten, din læge, et apotek eller lignende, der kan se fuldmagten. En fremtidsfuldmagt vil samtidig være en stor hjælp for din nære familie, som gerne vil hjælpe dig, hvis du selv har valgt fuldmægtige, som kan disponere på dine vegne.

Fremtidsfuldmagten kan for eksempel bruges, hvis du og din ægtefælle ejer et hus sammen, og det skal sælges hurtigt. Hvis én af jer bliver ude af stand til at træffe egne beslutninger, kan hverken du eller din ægtefælle sælge ejendommen, uden at få en godkendelse fra Familieretshuset, hvis ikke I har en fremtidsfuldmagt, hvor I har valgt en fuldmægtige. Dette kan være meget uhensigtsmæssigt i en presset boligsituation.

Hvordan laver man en fremtidsfuldmagt?

Du kan selv lave en fremtidsfuldmagt på kun 10 minutter. Det hele foregår online via nogle enkelte spørgsmål samtidig med, at du får masser af hjælp undervejs. Hvis du ikke ønsker at gøre brug af online løsningen, men i stedet har brug for, at andre laver fremtidsfuldmagten for dig, er det også muligt. Det kan du få gjort til en fast aftalt pris inklusiv ubegrænset rådgivning på telefon eller e-mail.

Inden fremtids fuldmagten er gyldig, skal du dog signere den hos en notar i din lokale ret. Det koster et mindre gebyr (kr. 300 i 2022)

Ændringer og tilbagekaldelse

Før fremtidsfuldmagten er vedkendt for en notar, kan du kan som fuldmagtsgiver til enhver tid lave ændringer til din fuldmagt via den digitale selvbetjeningsløsning på tinglysning.dk. Du laver blot en ny, som så vil erstatte den gamle fuldmagt.

Hvis du allerede har fået vedkendt fremtidsfuldmagten for notaren, skal notaren i forbindelse med ændringer eller tilbagekaldelse verificere dine evner til at handle fornuftsmæssigt, og være sikker på, at ændringerne sker som dit eget ønske.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her