Køb et MINIDRIVHUS i bedste kvalitet til billige priser hos Hus og Haveliv. Findes der noget bedre, end at kunne hente sine egne grøntsager helt friske ude fra drivhuset. Har du ikke plads til et drivhus eller har du måske slet ikke nogen have, har vi løsningen lige her i form af smarte mini-drivhuse, der ikke er større, end de kan stå på altanen eller i en bred vindueskarm. Læs mere om mini-drivhuse efter produktoversigten.
Indholdet af denne tabel er reklame
Der skal ikke være meget varme i luften og mange solskinstimer om dagen, før du kan begynde at dyrke de første grøntsager i dit mini-drivhus. Små bakker med radiser og forskellige krydderurter kan sættes ud i det tidlige forår og snart kan de få følgeskab af tomatkerner, der kan spire op og blive til tomatplanter. Det giver dejlige, friske tomater hen over sommeren – og de smager altså bare så meget bedre, end dem du kan købe i supermarkedet.
Hvad er et mini-drivhus
Et mini-drivhus er en mindre udgave af et drivhus, der typisk er designet til at kunne stilles på en terrasse, en altan eller i en vindueskarm. De største mini-drivhuse er oftest konstrueret, så væggen udgør den ene side af drivhuset. De andre sider udgøres af nogle gennemsigtige plastikplader, der holdes sammen af aluminiumsprofiler. Denne form for mini-drivhus skal monteres på væggen, hvorefter du kan bruge denne til at sætte hylder op inde i drivhuset. Denne type mini-drivhus er velegnede til terrassen eller på den lidt større altan.
De mindre mini-drivhuse er konstrueret som en lille reol, der kan stå selv. Siderne i drivhuset er produceret af tykt, gennemsigtigt plastik. Mindst en af siderne kan lynes op, så det er muligt at komme ind til planterne i mini-drivhuset. De små mini-drivhuse er især velegnede til altanen, og de mindste er ikke større, end de kan stå i vindueskarmen.
Byg dit eget mini-drivhus
Du kan selvfølgelig godt bygge dit eget mini-drivhus af en af de der kurvevogne, der var så populære at have stående på badeværelset og en stor, klar affaldssæk af plastik. Det er nemt, hurtigt og billigt – men hverken særlig solidt eller praktisk.
Så giver det mere mening at købe dit mini-drivhus som et færdigt samlesæt, der nemt kan samles og sættes op, der hvor du har plads til det. Samlevejledningen medfølger i pakken og alt hvad du ellers har brug for er nogle planteredskaber i en passende størrelse og noget plantejord, du kan sætte dine planter i.
Vil du accelerere groningen i det tidlige forår, eller måske dyrke grøntsager eller krydderurter hele året, kan du enten stille mini-drivhuset i vindueskarmen indenfor eller sætte det på altanen eller terrassen og så anskaffe en lille varmeblæser, der kan sikre dine planter mod frost.
Sådan starter du dyrkningen i dit mini-drivhus
Selv om du godt kan bruge helt almindelig jord fra haven til dit mini-drivhus, får du det bedste resultat, ved at købe noget plantemuld – eventuelt i en version der er beriget med de vigtigste mineraler og eventuelt også gødning. Det kan købes i velassorterede dagligvarebutikker eller hos den nærmeste planteskole.
Køb også nogle små plantebakker eller genbrug gamle flamingokasser, rugbrødsforme eller små altankasser til de forskellige plantetyper. Det gør det meget lettere at komme til planterne, da du så bare kan tage den kasse ud, der indeholder de planter du skal bruge, eller som du skal pleje.
Uanset om du køber eller genbruger andre ting og bruger dem som plantebakker, er det vigtigt, at du sørger for, at der er plads nok til tilpas meget jord i bakkerne i forhold til planternes størrelse. Er der ikke jord nok, vælter planterne og kan måske ikke få areal nok til deres rodnet, så de kan suge tilpas med næring op fra plantejorden.
Køb eventuelt også en lille pose Leca-nødder og en kort rulle tynd fibertex eller grovmasket plantedug. Læg et passende lag leca-nødder i forhold til plantekassens højde i bunden af plantekassen og dæk dem til med fibertex, inden du fylder plantekassen op med jord. Derved skaber du et lille vandreservoir, som rødderne kan trænge ned i og hente vand fra. Det giver planterne løbende adgang til vand, så du slipper for at vande i dit mini-drivhus hver eneste dag.
Plant tomater i dit mini-drivhus
Vidste du, at du faktisk bare kan tage tomatkernerne fra de tomater, du køber, tørre dem og så plante dem ud i dit mini-drivhus. Det er ganske enkelt at gøre og betyder, at du – hver gang du finder en tomat, der smager ekstra godt – blot kan tage nogle få kerner fra tomaten og så høste flere af de samme lækre tomater senere på året.
Start med at lægge tomatkernerne på et kaffefilter på et varmt sted, så kernerne kan tørre. Efter en uges tid, kan du sætte dem ud i en plantekasse i drivhuset og snart begynder tomatplanterne at vokse frem.
Husk at nippe sideskud af tomatplanterne i hele vækstperioden. Så bruges alt grokraften til at skabe tomater. Så kan du glæde dig til nye, friske tomater, der ikke har kostet dig en krone.
Mini-drivhus på tilbud
Vil du gøre et ekstra godt kup på mini-drivhuse, så hold øje med siden her eller tilmeld dig vores nyhedsbrev nederst på siden. Så er du blandt de første, der får besked, når der kommer mini-drivhuse på tilbud hos husoghaveliv.dk.