Overfræser

0
3858

Overfræser – Med en overfræser kan du sætte noter, riller, udsparinger eller pyntekanter på træ, træplader og lægter ved hjælp af de medfølgende eller tilkøbte fræsejern. Overfræsere fås i forskellige størrelser og du vælger overfræser efter hårdheden af træet og hvor stor en overfræsning, du har brug for. Find de bedste tilbud på overfræsere her hos husoghaveliv.dk.

Indholdet af denne tabel er reklame

Med din egen overfræser kan du gå snedkerne i bedene og skabe flotte afslutninger på plader, paneler og andre ting i træ. Du kan også skabe dine egne lister, sætte fjer og not på brædder eller lægter, lige som du kan skabe andre former for elegante træsamlinger til f.eks. møbler.

Hvad er en overfræser?

En overfræser er et elektrisk håndværktøj, der gør det muligt at skære riller, fjer, noter, udsparinger og forskelligt formede pyntekanter på træ eller træplader. Selve udskæringen sker med et passende fræsejern, der giver den ønskede overfræsning.

Rigtigt betjent kan det give et helt fantastisk resultat. Men det kræver at du mestrer de mange justeringsmuligheder og kender alle indstillingsmuligheder til bunds på overfræseren. Gør du det, kan du fræse træet med ned til en tiendedele millimeters nøjagtighed – men gør du ikke, står du tilbage med et stykke træ, der i værste fald ikke står til at redde.

Regn med at bruge lidt tid på at mestre overfræseren

Overfræseren kræver en smule tilvænning og eksperimenteren, før du bliver helt dus med de mange muligheder. For modsat stiksaven er overfræserens indstillinger lidt sværere at gennemskue. Så regn med at skulle bruge lidt tid på at lære din overfræser at kende. Regn også med, at der nok går nogle stykker træ til, før du er helt fortrolig med maskinen og dens mange indstillingsmuligheder.

Når du først mestrer overfræserens mange muligheder, vil du forbavses over, hvad du kan lave selv – og hvilken finish dine projekter får. Samtidig vil du undre dig over, hvorfor du ikke har investeret i dette vidunderlige stykke håndværktøj for længe siden.

Sådan vælger du den rigtige overfræser

Når du vælger overfræser er det vigtigt, at du vælger en maskine i en ordentlig kvalitet, hvor der ikke er nogen slinger i valsen, når det kommer til indstillingsmuligheder og maskinens evne til at holde fræsejernet fastspændt i den indstilling, der er brug for.

Det er også vigtigt, at overfræseren er udstyret med nogle solide og håndvenlige håndtag, der gør det nemt at få fat på og nemt at styre og fastholde overfræseren under arbejdet.

Sørg også for, at motoren er kraftig nok til den træsort du skal arbejde i. Det er bedre, at maskinen har lidt kraftigere motor end du har brug for, end at du står og må give fortabt, efter du er gået i gang med at bearbejde et stykke træ.

Fræsejern

For at kunne få glæde af overfræseren, skal du bruge et fræsejern, der giver en overfræsning i den form, der er brug for.

Som udgangspunkt følger der et bredt sortiment af fræsejern med til at alle de overfræsere, som vi sælger her på husoghaveliv.dk. Derudover kan du købe ekstra fræsejern, der giver mulighed for at lave andre former for overfræsninger.

Fræsejern fås grundlæggende set i to forskellige typer. Dem med og dem uden kugleleje. Dem med kugleleje hedder kantfræsejern. De kan kun anvendes til fræsning langt kanterne af træet eller træpladen. Her indstiller du den ønskede dybde og så sørger kuglelejet for, at du nemt kan føre overfræseren med tilhørende fræsejern langs kanten af træpladen eller brættet.

Fræsejern uden kugleleje kan skære sig ned i træet overalt, hvor der er brug for det. Skal du f.eks. skære en lige rille i træet eller skære ud til en samling med et andet stykke træ, anbefales det at have en kraftig stållineal eller en stålskinne til at føre overfræseren efter. Så er du sikker på, at træet bliver lige og kan bruges, som det var meningen.

Hvert enkelt fræsejern er udviklet til bestemte træsorter og til at give en overfræsning med et bestemt udseende. Men den fornødne træning og det rette håndelag, kan du kombinere de forskellige fræsejern til nye udfræsninger, så du f.eks. kan producere gammeldags udseende fodpanler og gerigter til dørkarme af den slags, man tit ser i ældre boliger. Det giver et helt utroligt flot og meget autentisk retro-look, der er meget populær i disse år.

Sørg for at have det rette sikkerhedsudstyr til din overfræser

Når du arbejder med en overfræser, er det vigtigt, at du har den rigtige sikkerhedsbeklædning på. Øjenbeskyttelse og åndedrætsværn kan være en god ide, at overfræseren støver en hel del, når du arbejder med den.

Samtidig er det en god ide at anvende høreværn til arbejdet, da maskinen også støjer ret kraftigt. Faktisk er der en tendens til, at overfræseren støjer mere, jo hårdere træ du vil fræse i. Så sørg altid for at bruge høreværn. Endelig er et par gode arbejdshandsker og tætsluttende tøj en god ide.

Tjek vores gode tilbud på overfræsere og tøv ikke med at spørge vores altid flinke kundeservice til råd, hvis du har brug for mere information, før du køber din overfræser her hos husoghaveliv.dk

 

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her