Silvan – find mere information om kæden her

0
3538

De fleste danskere kender til Silvan som et af de førende nationale byggemarkeder. Men udover kendskabet til selve navnet, kan det være, at du ikke ved så meget om, hvad kæden egentlig står får, og hvad de kan tilbyde dig. For hvordan er de reelt anderledes fra de tilsyneladende mange andre bygge- og gør-det-selv butikker, som findes i dag, vil du måske spørge dig selv.

Hvis det er tilfældet, så er denne artikel den rette for dig. Her kan du nemlig læse meget mere om, hvorfor Silvan er blevet populær blandt danskerne, hvad deres historie er, hvilken type varer, du kan finde i deres butikker, og hvordan du bedst køber dine ting til hus- og haveprojekterne hos netop denne kæde.

Derfor er Silvan så populær blandt danskerne

Hvad end du har et indgående eller begrænset kendskab til kæden, så kan det være rart at få et indtryk af, hvilke parametre, der gør Silvan til et attraktivt valg for mange andre danskere. Måske kan du endda lærer om nogle services eller gode købsbetingelser, som du ikke var klar over i forvejen.

Her er nogle af de primære årsager til, at Silvan er en ganske populær kæde blandt de danske forbrugere i dag:

 • De har mange butikker.

Faktisk har de hele 42 butikker fordelt rundt omkring i det meste af landet.

 • De har et stort varesortiment.

Hele 12.000 permanente varenumre! Derudover har de både sæsonvarer og bestillingsvarer.

 • Click&Collect

Som et af de eneste byggemarkeder i Danmark, har Silvan inkorporeret Click&Collect service, hvilket betyder, at du kan bestille dine varer online for derefter at hente dem i en fysisk butik. Så slipper du for at stå i kø, og slipper samtidig for at vente på levering. Bestil via hjemmesiden og hent det på vej hjem fra arbejde.

 • De har eget savværk.

Det betyder, at når du køber træ i Silvan, så hjælper de dig med at få det skåret til, så det passer. For eksempel kan du få savet en bordplade til, samlet den i en vinkel, få en almindelig vask i den, hvis du ønsker dette, eller for eksempel på sat en endekant på. Denne service betyder, at det er blevet lidt nemmere at lave gør-det-selv-projekter.

 • Deres smarte drive-in koncept.

Silvan har simpelthen skævet til nogle af de mest kendte fastfoodrestauranter i verden og har integreret et interessant drive-in-koncept, som i høj grad kan være relevant for dig, som skal købe stort ind.

 • Du kan låne en trailer hos Silvan – gratis!

Det er ganske nemt, og det meste kan klares via deres hjemmeside. Ønsker du at reservere den på forhånd, koster det et mindre gebyr.

 • Eller lån en elcykel, hvis du ikke har bil.

I et par af Silvans butikker har du i dag mulighed for at låne en elcykel til at fragte dine varer hjem, hvis du har købt lidt mere, end du kan have med til fods. Lige som med lån af traileren kan den nemt reserveres via Silvans hjemmeside.

 • Silvan giver dig mulighed for at låne maskiner og værktøj.

Mange af de maskiner som skal anvendes til større gør-det-selv projekter kan være ganske dyre. Derfor kan et sådant projekt tage pusten fra mange. Men Silvan gør det mere overskueligt ved at lade dig leje nogle af de store maskiner (for eksempel en nedbrydningshammer, slaghammer, gulvsliber eller hæftemaskine). Du kan også leje andre praktiske redskaber og værktøjer (for eksempel stilladser og sækkevogne).

 • Brug for maling?

Silvan kan farvetone for dig. Det kan være, at du har en helt særlig farve i tankerne, som ikke findes på forhånd i de mange malingbøtter, der er til salg. Det kan også være, at du ønsker at matche en helt særlig farve, som du allerede har på stuen derhjemme. Her kan Silvan hjælpe dig med at matche den helt rette farvetone, så du hurtigt kan komme videre med malerprojektet.

 • Har du fortrudt et køb?

Silvan tilbyder god bytteservice. Uanset om du har købt en vare på Silvans hjemmeside eller i en af de fysiske butikker, så kan du nemt bytte den hos Silvan igen, såfremt emballagen ikke er brudt. Du har 30 dage fra købsdatoen til at returnere en vare.

 • Kundeservice, når du har tid.

Silvan har åbent for henvendelser både i hverdagene, men også lørdage, søndage og helligdage. Det betyder, at du kan få fat i dem, når det passer dig.

 • De er kundeorienterede.

Silvan er blandt de mere kundeorienterede byggemarkeder, og det ses blandt andet på deres høje score på TrustPilot. Her roses kæden særligt for deres gode service, hurtige ekspedition og deres konkurrencedygtige priser. Derudover er Silvan gode til at vende tilbage til forbrugeres feedback, hvilket kan være med til at give dig en følelse af, at de faktisk interesserer sig for dig som deres kunde.

Silvans historie

Den første butik blev åbnet i Slagelse i 1968. Dengang var Silvan en del af Danske Trælast. I 1982 blev Silvan officielt til en uafhængig kæde, som bestod af flere forskellige butikker. Siden da voksede kædens succes og antallet af butikker voksede ditto. De ekspanderede til naboerne på den anden side af Øresund i 1997. Herefter går det fortsat fremad for Silvan, som over årene åbner adskillige butikker i flere af Sveriges største byer. Kort efter årtusindeskiftet, i 2003, bliver Danske Trælast opkøbt af en kapitalfond ved navn CVC. Salgsprisen er dengang 6,3 mia. kr. Efter denne handel skifter koncernen navn til DT Group.

Der går ikke mange år, hvor DT Group hører til CVC. Allerede tre år efter, i 2006, bliver DT Group nemlig solgt til britiske Wolseley for ca. 15 mia. kr., som altså stadig er en høj og flot vurdering af den stadig voksende kæde. Dog går det ikke så godt på det svenske marked. Silvan er oppe på at have 11 butikker i Sverige, men har problemer med omsætningen. Det er simpelthen ikke profitabelt at drive Silvan i Sverige på samme måde, som det er i Danmark. Problemerne skyldes primært, at konkurrencen er for stor på det svenske marked. I 2009 bliver presset for stort og virksomheden trækker sig ud af Sverige.

Kæden ser sig dog ikke fri for lidt uvejr, og faktisk står det ganske skidt til i DT Group otte år senere. I 2017 kommer DT Group kommer nemlig med det dårligste regnskab i 20 år. Dette forårsager, at hele Silvan-kæden sættes til salg. Heldigvis går der ikke længe, før en interesseret køber melder sig, og i samme år opkøbes gør-det-selv-kæden af den tyske kapitalfond Aurelius Group. Aurelius Group er en ganske stor kapitalfond, som også investerer i andre store og mellemstore kæder af forbrugervarer rundt omkring i Europa og resten af verden.

9 hurtige fakta om Silvan, som du måske ikke vidste

Det kan være sjovt at kende et par detaljer om nogle af de største butikskæder, vi har i Danmark i dag. For det meste er der nemlig et par nye og overraskende guldkorn. Her er et par fakta om Silvan, som du måske ikke kendte i forvejen.

 1. Der findes 42 butikker fordelt rundt omkring i Danmark.
 2. Det første Silvan-byggemarked åbnede i 1968 i Slagelse.
 3. Navnet Silvan har sin oprindelse i det latinske ord for træ; ”Silva”.
 4. Silvan har et imponerende permanent varesortiment på omtrent 12.000 varer.
 5. Udover det store permanente varesortiment har Silvan også et sæsonsortiment (fx op til jul), samt ca. 5.000 bestillingsvarer.
 6. Deres butikker har et gennemsnitligt salgsareal på 2.400 kvm. Dette tal er eksklusiv administration, lager, havecenter og deres drive-in.
 7. Hovedkontoret ligger i dag i Aarhus og her er ansat omkring 120 medarbejdere, som til dagligt sikrer, at Silvan A/S kører som det skal.
 8. Silvan har haft 11 butikker i Sverige, men disse blev lukket tilbage i 2009. Tre af butikkerne blev overtaget af den svenske kæde Beijer Byggmaterial og ligger i hhv. Göteborg, Malmö og Halmstad.
 9. De er i høj grad til stede på de sociale medier. Faktisk kan du finde dem både på Facebook, YouTube, Instagram og LinkedIn. Hvis du er stor fan af kæden, kan du således følge deres hverdag, nyheder (og gode tilbud) på helt tæt hold.

Det kan du finde i Silvan

Måske skulle vi i virkeligheden stille spørgsmålet omvendt: Hvilke ting kan du ikke finde i Silvan? For de har – som nævnt tidligere – et ganske overvældende varesortiment, som kan gøre det svært at udpege de mange forskellige ting, de faktisk markedsfører.

Men helt kort fortalt, så kan du finde varer inden for kategorierne:

 • Byg
 • Have og fritid
 • Bad
 • Bolig
 • El og belysning
 • Maling
 • Værktøj
 • VVS og varme

Derudover har Silvan to kategorier på deres hjemmeside, som er ”Restsalg” og ”Tilbud”. Under den første kategori, kan du finde varer, som er ved at udgå fra deres sortiment. Af denne årsag er de ekstra nedsatte. Det betyder, at du potentielt kan spare mange penge på en særlig vare, blot fordi den snart ikke er at finde på Silvans hylder længere. Der er således intet galt med disse varer, og de har ingen fejl eller mangler på sig.

Under kategorien ”Tilbud” kan du finde nogle af de skarpeste tilbud, som Silvan kører lige nu. Her samles de aktuelle tilbud, og du kan også tilgå deres helt egen tilbudsavis, hvis du har lyst til at kigge denne igennem for ekstra inspiration. Tilbuddene gælder selvfølgelig både online og i de fysiske butikker.

Ønsker du at bygge til eller forbedre boligen? Silvan har meget at byde på

Silvan er nærmest som et tivoli for gør-det-selv-mænd og -kvinder. Uanset om du står over for dit første projekt, eller om du har flere års erfaring med at lave små eller store forandringer i dit hjem, så har Silvan formentlig det tilbehør, du skal bruge. Nedenfor har vi udvalgt nogle af de mange kategorier med populære varer til renovering og fornyelse af boligen, som du kan findes i sortimentet.

Byg – fliser, gulve, isolering og meget andet

Et nyt gulv i stuen og spisestuen eller nylagte fliser eller klinker på badeværelset kan gøre underværker for et hjem. Gulv og vægoverflader ses nemlig hver dag og optager meget af hjemmets areal. Netop derfor kan det være en fantastisk ting at udskifte, hvis du gerne vil pifte hjemmet op.

Hvad end du påtænker at lægge nyt vinyl, kork, limat eller trægulve i hjemmet, så kan du næsten med garanti finde attraktiv inspiration til dette projekt i Silvans store udvalg.

Hos butikken kan du finde et stort udvalg af både fliser og klinker i alt fra moderne og stilrene stilarter til mere klassiske og traditionelle udtryk. Du finder samtidig masser af tilbehør til disse såsom for eksempel fliseklæb, fugemasse og flise- og fugerens.

Bolig – pift hjemmet op med møbler, gardiner, tæpper og meget andet

Modsat mange andre almindelige byggemarkeder, så har Silvan faktisk et ganske fint udvalg af møbler og interiør til boligen, hvilket bestemt kan være et kig værd, hvis du for eksempel går med tanker om et nyt spisebord eller et nyt gulvtæppe. Du kan også finde gardiner og persienner i butikken, og faktisk er det jo ganske praktisk, at du i én og samme butik kan finde både dit nye gulv og samtidig kan finde netop de gardiner eller det spisebordssæt, som passer hertil.

Skal haven forkæles, så er Silvan stedet at finde inspiration og materialer

Haven har en helt særlig plads i de fleste danske hjem. Det er her, hvor vi for alvor kan udtrykke vores måde at være udendørs på, og haven har typisk en helt særlig og anderledes atmosfære end resten af hjemmet. Går du med tanker om at ordne noget i din have, så kan du formentlig finde både gode ideer og masser af måder at udleve dem på i deres havesortiment.

Jord, planter og bede – bliv selvforsynende med hjælp fra Silvan

Der er en ganske bestemt følelse forbundet med at dyrke noget i sin have og se det vokse. Hvad end det er grøntsager, frugter, blomster eller bare nyt græs, så kan nyt liv i haven skabe masser af velvære for dig og din familie.

I Silvan kan du finde et stort udvalg af alle de ovennævnte ting, og du kan samtidig finde masser af forskellig jord, gødning, krukker, espalier og masser af fantastiske materialer til opbinding, hvis du gerne vil være rigtigt kreativ med dine grønne fingre.

Haveredskaber og -maskiner – få styr på arbejdsgangen i haven

Havearbejde kan være både tungt og hårdt, men det er ingen grund til at gøre det mere besværligt for dig selv. Havearbejde skal nemlig helst være både fornøjeligt og ikke gøre ondt for alvor i dagene efter! Til dette formål kan det være en fordel at finde de rette haveredskaber og – maskiner, så du kan holde din have ved lige på bedste vis.

Find for eksempel et stort udvalg af skovle, river, hæksakse og ukrudtsfjernere. Af maskiner kan du få både højtryksrenser, havefræser, mange forskellige plæneklippere og meget andet.

Leg og fritid – gør haven til et sjovere sted

Alle som har børn selv eller har børn i familien eller venner med børn ved, at haven er et utroligt attraktivt sted at lege og boltre sig. Hvis du gerne vil gøre haven til et endnu sjovere sted at være, så kan du tage et kig i Silvans fine udvalg af forskellige legeting og -aktiviteter.

For eksempel kan du finde både sandkasser og trampoliner, som med garanti vil kunne bringe mange timers glæde til børn i forskellige aldre. Du kan også finde legehuse og legetårne i forskellige udformninger og størrelser, så børnene for alvor kan slippe fantasien løs og finde på nye og spændende udendørs lege.

Du kan også finde et bredt udsnit af forskellige havespil, som vil være perfekte til grillaftenener med familie eller venner i løbet af sommerhalvåret. Find for eksempel spil som kroket, rundbold, kongespil eller stangtennis. Her kan både børn og voksne blive underholdt til langt ud på de lyse sommernætter.

I tvivl om dit næste projekt? Få hjælp af Silvans tips og guides

Igen skiller Silvan sig ud fra mange af de gængse byggemarkeder, vi ellers har i Danmark. De er nemlig ikke bare et tørt supermarked for hus- og haveredskaber. De har ydermere samlet en ganske stor sektion med tips og tricks til dig, som gerne vil have ideer eller direkte inspiration til, hvordan du skal klare forskellige praktiske eller æstetiske projekter i hjemmet.

Få hjælp til hvordan du skal vedligeholde dine havemøbler, hvordan du skal pudse din facade, eller hvordan du bygger en sandkasse til dine børn. Du kan også få gode ideer til ganske kreative indslag i hjemmet, og for eksempel blive klogere på, hvordan du bygger en lækker oase af et opholdsrum i haven. Du kan også blive guidet igennem, hvordan du laver dit eget insekthotel i haven, så dit hjem gør en ekstra indsats for det lokale smådyreliv.

Udover de mange gode inspirationsartikler har Silvan også samlet virkeligt praktiske guides til, hvordan du vælger den rigtige model af forskellige redskaber, så du ikke kommer hjem med det forkerte. De gennemgår også forskellige typer af værktøj, så du kan blive fortrolig med for eksempel en stiksav eller vinkelsliber, inden du går i gang med dit næste projekt.

Andre populære boligsites:

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her