Fejemaskine

0
4846

En fejemaskine er anvendelig hele året rundt – specielt hvis du skal rydde sne, fjerne blade fra indkørsel eller fortov. Den vil gøre det til en leg at rydde større arealer, eksempelvis en hjørnegrund med stort fortovsareal. Det er muligt at tilkøbe en hel masse ekstra dele, som er tilpasset den enkelte årstid. Kontakt os for at høre nærmere herom.

Indholdet af denne tabel er reklame

Gør effektiv rent med en fejemaskine

En fejemaskine kan lette arbejdet betydeligt, når du skal gøre rent på eller vedligeholde større eller mindre overflader/områder. Du kan bruge fejemaskinen, når du skal rengøre din terrasse, fortovet, parkeringspladsen, eller hvis du har en lade osv. En mindre fejemaskine kan også anvendes, når garagen skal fejes.

Skal du have en fejemaskine, skal du gøre dig klart, hvilke behov den skal opfylde. Du skal tænke på, hvor stor en maskine, du har brug for, og du skal tænke på, hvad du vil bruge fejemaskinen til. Mere om det senere.

Hvad er en fejemaskine?

En fejemaskine er, som navnet siger, en maskine, der kan udføre fejearbejdet for dig. Der findes forskellige størrelser fejemaskiner. Lige fra de helt små, som blot skal afløse en skovl og en kost, over de noget mere kraftfulde, til de helt store du kan sidde på – ligesom en havetraktorer. Det er dog de færreste privatpersoner, der har behov for en fejemaskine i den størrelse.

Hvilken fejemaskine skal jeg vælge?

Som nævnt er der visse ting, du skal overveje, inden du køber en fejemaskine.

  1. Hvad skal du feje?
  2. Hvor meget skal du feje?
  3. Hvor stor fejebredde skal den have?
  4. Har du brug for ekstraudstyr, og i så fald hvilket?
  5. Hvilket brændstof skal fejemaskinen køre på?
  6. Skal den være ny, og vil du selv eje den?

Hvad skal du feje?

De mindste fejemaskiner – som også er de billigste – er ikke designet til snerydning, men kun til sand, skidt og lignende. Så forventer du, at fejemaskinen skal bruges til at fjerne sne, skal du købe en større model.

Forventer du at skulle feje elementer af meget forskelligartet karakter og vægt, kan det være en fordel at vælge en fejemaskine med flere gear.

Hvor meget skal du feje?

Der er naturligvis forskel på den fejemaskine, du skal vælge, hvis du skal feje store områder – parkeringspladser, stisystemer osv. – og den fejemaskine, du skal vælge, hvis du er ejer af en lille parcelhusgrund.

Har du blot en lille parcelhusgrund og en lille have med et par frugttræer, kan du måske nøjes med en skovl og kost og en løvsuger/blæser – til når bladene skal fjernes – og evt. en højtryksrenser med terrassevasker – til når terrassen skal ordnes.

Har du derimod en stor grund, måske en forretning eller firma med parkeringspladser, en gård med lade eller en lang allé op til din bolig, så kan det være en god ide at anskaffe en fejemaskinen af en vis størrelse.

Hvor stor fejebredde skal den have?

Skal fejemaskine kunne klare så store områder som alleer, gårdspladser, parkeringspladser og lignende, er det også en fordel, at fejebredden har en vis størrelse. Så du skal væge kostens bredde ud fra størrelsen på det areal, du skal feje.

Er kosten for smal, tager det meget lang tid at komme igennem hele området, og du vil bruge væsentligt mere brændstof, end hvis du har en bred kost, der snupper gårdspladsen i kun en to-tre vendinger. Er kosten derimod for stor, ja, så er der jo ikke plads til den, og så er fejemaskinen nytteløs.

Har du brug for ekstraudstyr – og hvilket?

Har du specielle behov, kan du til en del fejemaskiner – især de kendte mærker – få ekstraudstyr. F.eks. en sneskraber eller -slynge, som vil kunne fjerne alt sne, selv når den ikke lige er faldet, men måske er trampet eller kørt godt sammen. Og selv når der ligger store mængder.

Til nogle fejemaskiner kan du også få en skidtopsamler, som beskytter mod stenslag. Det kan være en fordel, hvis du fejer en parkeringsplads eller andre steder, hvor der er biler i nærheden.

Hvilket brændstof skal fejemaskinen køre på?

Du kan få fejemaskiner, der kører på benzin eller på diesel – ja sågar eldrevne, men det er en noget dyrere prisklasse. Hvad du vælger er en smagssag. Fejemaskiner på diesel er sædvanligvis dyrere end dem på benzin. Til gengæld er det stadig billigere at købe diesel end benzin.

Hvis du har meget store områder, der tit skal fejes, er diesel bestemt at foretrække, da den så kan tjene merprisen hjem.

Skal den være ny, og vil du selv eje den?

Er pengene små og behovet lille, kan det være en idé at leje en fejemaskine. Det har den ulempe, at du skal bestille den, have den bragt hjem og levere den tilbage inden for en given periode. Til gengæld er de umiddelbart billigere, og du står ikke selv for vedligeholdelsen.

Du kan også købe en brugt fejemaskine. Det vil sædvanligvis være billigere end at investere i en ny, men til gengæld risikerer, du at den går i stykker, og garantien er udløbet.

Bor du i et parcelhuskvarter eller et industriområde, hvor I har fællesarealer, der skal rengøres og vedligeholdes, eller hvor I bare kan være fælles om én maskine, så kan I deles om udgifterne til en ny fejemaskine og alle have glæde af den.

Tilbud på fejemaskiner

Hos os har vi tit fejemaskiner på tilbud, så du/I kan finde en fejemaskine til en fordelagtig pris.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her