Højtryksrenser

0
3977

En højtryksrenser er løsningen, ligegyldigt om du skal vaske bilen, rense værktøj og redskaber for jord og snavs, rense afløbet eller vil fjerne algebelægningen på terrassen. Det er et praktisk multi-tool, der bliver næsten uundværligt, når du først har fået anskaffet det. Hos husoghaveliv.dk har vi samlet en række effektive og kraftfulde højtryksrensere og det tilbehør, der gør dem endnu mere anvendelige i hverdagen.

Indholdet af denne tabel er reklame

Læs mere om vores højtryksrensere her.

Højtryksrensere er ikke bare for landmænd og folk med hus på landet. De kan også anvendes til en lang række forskelle gøremål i hverdagen, som du først for alvor bliver klar over, den dag, du har anskaffet dig en højtryksrenser.

Hvad er en højtryksrenser

En højtryksrenser er en maskine, der kan producere en meget kraftig vandstråle under tryk. Det gør den især velegnet til udendørs rengøringsformål, som f.eks. afrensning af maskiner, vask af biler og andre køretøjer, samt renseopgaver på flisearealer og i f.eks. afløb og kloak.

De fleste højtryksrensere kan levere en vandstråle med et meget stor vandtryk. Højtryk defineres som alt over 35 bar (svarende til 3,5 MPa) og stort set alle modeller af højtryksrensere kan levere et tryk, der er både 2 og 3 gange større.

Tilbehør til højtryksrensere

Højtryksrensere leveres normalt med en eller flere forskellige dyser, der gør det muligt at bestemme, hvilken form vandstrålen skal have, når den kommer ud af maskinen. Til rengøringsformål er det især praktisk med en dyse, hvor du kan ændre vandstrålen. Så kan den både anvendes punktformet til løsning af genstridigt eller fastgroet snavs og give en mere bred stråle, der især er praktisk ved indsæbning eller afvaskning, samt til brug på mere porøse overflader som f.eks. murværk eller betonfliser.

Udover de medfølgende dyser, er det også muligt at tilkøbe forskelligt ekstraudstyr. F.eks. en børste, der kan bruges ved afvaskning eller en såkaldt patiorenser, der kan anvendes til at fjerne alger fra træ- og flisearealer. Du kan også købe en sæbebeholder, der gør det muligt at tilføre sæbe til sprøjtestrålen – f.eks. når bilen skal sæbes ind ved vask.

Til rengøring af undervognen kan der tilkøbes en særlig vinkeldyse, som gør det muligt at fordele højtryksstrålen under bil, traktor eller andre emner, og stadig kunne stå i en naturlig arbejdsstilling.

Det kan også være en fordel, at anskaffe en særlig afløbsrenser, der kan føres ned i afløbet og bruges til at fjerne eventuelle objekter og fedt- eller sæbeklumper, der blokerer for afløbet. Derudover findes der også andet specialudstyr tilpasset forskellige andre formål, som det ville føre for vidt, at komme ind på her.

Er der noget, der ikke tåler højtryksrensning?

Der er også ting, du aldrig bør højtryksrense eller som du kun bør anvende højtryksrenser til, hvis du har anskaffet det fornødne ekstraudstyr.

Det gælder f.eks. træterrasser og fliser af beton. Her vil direkte brug af en højtryksstråle, ødelægge overfladen og gøre den mere ru at gå på. Samtidig bliver sand eller andre materialer imellem fliserne skyllet væk, så fliserne kan begynde af give sig.

Det glæder også natursten som f.eks. skifer og sandsten. Til gengæld tager terrasser og flisearealer af granit ikke direkte skade af vandtrykket, men grus, sand og lignende imellem fliserne skylles væk, så fliserne kommer til at ligge mere løst. Eventuelt kan du også være så uheldig, at du få undermineret hjørner eller sider på fliserne, så de begynder at vippe.

Skal du rense terrassen for alger eller snavs, bør du enten anskaffe en dyse, der kan give en bred og mere blød stråle og undgå at sigte direkte efter mellemrummene i flisearealet. Men den bedste løsning er at anskaffe en patio- eller terrasserenser, der har et mundstykke med roterende dyser og børster, som kan fjerne skidt og algebelægninger fra terrassen, uden at ødelægge overfladen eller skylle sand eller grus væk fra mellemrummene.

Du bør heller ikke højtryksrense facaden med en direkte højtryksstråle. Strålen kan beskadige både mursten, sandsten og gasbetonsten, ligesom den kan vaske mørtlen ud mellem stenene og løsne eventuelt pudslag på murværket. Her bør du også anvende en dyse, der kan give en bred, blødere stråle eller få hjælp fra en fagmand.

Endelig er det heller ikke nogen god ide at højtryksrense havemøblerne, hvis de er af træ. Igen kan det ødelægge overfladen. Igen bør du anvende en bred dyse med en blødere stråle. Har du havemøbler af plastik, kan du dog sagtens bruge en mere koncentreret stråle, så længe plasten er kraftig nok og er frisk og ikke virker stiv i det.

Find et tilbud

Rigtigt anvendt og med det rigtige tilbehør og ekstraudstyr, bliver højtryksrenseren hurtigt til et uundværligt multiværktøj i hverdagen, der især letter rengøring og klargøring.

Hvor højtryksrensere tidligere var meget dyre og anvendte en meget kompliceret konstruktion, er de i dag blevet så billige, at alle kan være med. Fordi højtryksrensere samtidig er meget populære hos mange husejere, er det heller ikke ualmindeligt, at du kan finde dem på tilbud. Det gælder også hos os her på husoghaveliv.dk, der tit har tilbud på nogle af de mest populære højtryksrensere.

Vi har dem i alle størrelser og til alle formål – både elektriske og benzindrevne. Sidstnævnte er især anvendelig for håndværkere, landmænd og andre professionelle, der har brug for en virkelig kraftig højtryksrenser på steder, hvor der ikke nødvendigvis altid er adgang til strøm.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her