Buskrydder og græstrimmer

0
4048

En buskryder eller en græstrimmer er egenligt 2 ord for det samme. Det man blto skal holde sig for øje er hvor kræftige modeller man er på udkig efter. Der skal nemlig ikke helt så meget power til at fjerne græs, som der skal til at fjerne et større buskas af ukrudt eller lignende. Det er let at gå til med sådan en maskine, og det går hurtigt, når den effektive buskrydder først tager fat. Buskryddere fås i forskellige størrelser og forskellig motorkraft og hos husoghaveliv.dk har vi med garanti et godt tilbud på buskryddere, der passer til din have.

En buskryder eller en græstrimmer er egenligt 2 ord for det samme. Det man blto skal holde sig for øje er hvor kræftige modeller man er på udkig efter. Der skal nemlig ikke helt så meget power til at fjerne græs, som der skal til at fjerne et større buskas af ukrudt eller lignende.

1.699,00 DKK
Læs mere »
2.647,00 DKK
Læs mere »
1.499,00 DKK
Læs mere »
1.699,00 DKK
Læs mere »
1.699,00 DKK
Læs mere »
80,00 DKK
Læs mere »
80,00 DKK
Læs mere »
899,00 DKK
Læs mere »

Indholdet af denne tabel er reklame

 

Selvom græsset er nyslået og hækken er nydeligt klippet, kan haven stadig se tilvokset og rodet ud. Det er ofte det vildtvoksende krat der vokser frem i havens kanter og hjørner, der ødelægger billedet af en ellers velholdt have.

Med en buskrydder bliver det nemt, at få ryddet op i buskadset og havens andre vildskud. En buskrydder er kraftigere end en almindelig græstrimmer og fås med både kraftige plastiksnører, kæder eller en skarp klinge frem for den tynde plastiksnøre, som en græstrimmer er udstyret med. Det gøre det let at trimme og beskære både buske, nye skud fra havens træer og andre kraftige beplantninger, uden at skulle skifte snøre hele tiden

Sådan vælger du den rigtige buskrydder

Buskrydderne fås med forskellige motortyper og -størrelser. Motoren er enten en benzin- eller elmotor. Med elmotoren undgår du larmen fra benzinmotoren og slipper for at rode med benzin, men får til gengæld ikke nær så mange kræfter at gøre godt med.

Ofte er det motoren, der har mest at sige i forhold til hvilken størrelse buskrydder, du bør vælge. Jo kraftigere plantevækster og buskadser du skal bekæmpe, jo kraftigere maskine har du brug for. Det er altid bedre at vælge en maskine med en lidt for kraftig motor end en lidt for svag. En kraftig motor kan altid klare det høje græs, mens en svag motor ikke har godt af at blive brugt til de tykkere grene, du også gerne vil have fjernet.

Skal du have en maskine, der har kræfter nok at klare lidt tykkere grene og kraftigere buskads, bør du derfor anskaffe dig en buskrydder med benzinmotor. Har du derimod primært brug for at trimme græs, ukrudt eller andre meget små plantevækster, er det i virkeligheden mere en græstrimmer, du søger. Dem kan du finde et udvalg af i vores kategori af trimmere.

Hvilken type trimmehoved skal jeg vælge?

En anden vigtig forskel på buskrydderne er trimmehovederne. Nogle af modellerne har både skæreklinge og trimmesnøre, mens andre blot har en af delene. En maskine med mulighed for flere forskellige trimmehoveder er god, hvis du skal bruge den til at beskære mange forskellige typer af vækster med. Der er forskel på, hvilken slags trimmehoved der fungerer bedst til græs, og hvilket der er optimalt til kraftigere ting som buske eller små træer.

Ergonomi og sikkerhed

Buskrydderen skal bæres i hænderne. Til det formål er buskrydderen udstyret med håndtag i forskellige design, der er monteret på maskinen. For mange er brede, lange håndtag det mest behagelige. De er nemme at holde på og de giver samtidig den bedste mulighed for at holde buskrydderen ordentligt og stadig gå rundt med den med en rank kropsholdning. Det belaster ryggen mindre.

De større modeller kommer med en praktisk bæresele, der gør det nemmere at bære rundt på den. De fleste seler er ergonomisk designede, så selen sidder komfortabelt og kan justeres til din højde og dine kropsmål. Det gør det lettere at bære rundt på maskinen i lang tid ad gangen – især hvis du har købt en forholdsvis tung og kraftig maskine.

Det er også værd at kigge på, hvordan styret er vinklet i forhold til rigrøret. Det kan være afgørende for, om du kan stå ret op og fordele vægten fordelagtigt, mens du anvender buskrydderen eller skal gå krumbøjet omkring med en forkert holdning.

Når du bruger maskinen, bør du anvende høreværn og være iklædt sikkerhedsvisir eller sikkerhedsbriller. Et sæt kraftige arbejdshandsker og også gerne nogle kraftige gummistøvler eller sikkerhedssko til fødderne, er det sikre valg.

Det kan du bruge din buskrydder til

En buskrydder gør det lettere at holde din have velholdt. Den er uundværligt at have stående klar i haveskuret, eller hvor du nu ellers har dine redskaber. Har du meget ukrudt og vildtvoksende buskads i haven, er det en god idé at have buskrydderen til at stå, så den er let at komme til.

Kraftigt ukrudt som f.eks. skvalderkål er for eksempel en plante, der kan kommes til livs med regelmæssigt bekæmpelse ved hjælp af en buskrydder. Du kan også sagtens bruge buskryderen til at trimme græskanterne. De vokser hurtigt og kan nemt skæres til ved at holde buskrydderen i den rigtige vinkel – men husk beskyttelsesbriller eller allerhelst ansigtsværn.

De kraftigere vækster som f.eks. små buske eller spinkle træer, behøver ikke at blive beskåret så tit. Men når det er tid, er buskrydderen til hurtige måde at klare arbejdet på. Så kan du altid finpudse detaljerne med andre redskaber.

Sammen med en god hækkeklipper og plæneklipper har du en stærk trio til en flot, trimmet have.

 

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her