Jem og Fix – bliv klogere på den anerkendte kæde her

0
2425

Jem og Fix er flere år i træk blevet kåret som Danmarks billigste byggemarked (seneste pris blev modtaget i 2019) af forbrugertjenesten PriceRunner.

Den anerkendte kæde har siden opstarten i 1987 konstant fulgt med tiden og lancerer løbende nye købsmuligheder og varer.

I dag har kæden 118 butikker fordelt i hele Danmark og har udvidet med flere butikker i hhv. Norge (4 butikker) og Sverige (46 butikker).

Ønsker du mere viden om, hvem den populære kæde er, hvad de sælger, og hvad der får dem til at skille sig ud fra konkurrerende byggemarkeder, kan du læse mere herunder.

Hvem er Jem og Fix?

Jem og Fix er et af danskernes foretrukne byggemarkeder. Det brede udvalg, de mange butikker og ikke mindst det lave prisniveau er med til at skabe populariteten.

Kæden har eksisteret i mere end 30 år men formår at forny sig og følge med tiden og kundernes behov. Seneste tiltag er Drive-In butikker, der gør handlen endnu mere nem, fleksibel og effektiv for byggemarkedets mange tusinde, danske kunder.

Der findes Drive-In butikker i hhv. Thisted og Svendborg.

Kæden henvender sig til primært til private forbrugere og gør-det-selv folket i alle aldersgrupper og af begge køn.

Jem og Fix sætter en ære i at støtte op om byggeprojekter i de mange lokalsamfund, hvor kæden har sine butikker. Konceptet ”I fixer – Vi støtter” blev lanceret i 2014 og er målrettet det lokale foreningsliv, som kan ansøge om materialer til at fuldføre byggeprojekter. Dette koncept kører fortsat, og det er muligt for alt fra børnehaver over spejderklubber til fritidsklubber at ansøge om sponsorater til byggematerialer.

Foruden de i alt 118 butikker i Danmark har det siden 2009 været muligt at handle på nettet på kædens hjemmeside, som tilbyder et endnu større sortiment, end det er muligt at finde i de mange velassorterede butikker.

Jem og Fix er en del af Harald Nyborg koncernen. Denne koncern består også af de kendte butikskæder Daells Bolighus og Harald Nyborg.

Dette kan du købe hos den anerkendte kæde

Alle og enhver er velkommen hos den billige byggehandel, hvor der sælges alle de løse dele, redskaber og værktøjer, som der er brug for til reparation, nybyggeri og renovering.

Hos Jem og Fix kan du finde både små og store byggematerialer, og du kan finde det tilbehør, som du har brug for, når der skal laves nyt udeskur, lægges gulv eller et helt tredje projekt i eller omkring hjemmet.

Kædens overordnede varekategorier er:

 • Byggematerialer
 • Haven
 • Huset
 • VVS
 • El og belysning
 • Maling og kemi
 • Værktøj
 • Bil og fritid
 • Restmarked
 • Jul

Som det ses, spænder kategorierne over mange forskellige gør-det-selv projekter. Hver af disse overordnede kategorier er opdel med flere underkategorier, så du nemt kan finde frem til de produkter, som du er på udkig efter.

Der er professionel betjening i hver butik, som kan vejlede om valg af rette materialer, type af værktøj og andre praktiske spørgsmål.

På hjemmesiden kan du handle døgnet rundt, og du kan få indblik i, om visse varer kun er tilgængelige på webshoppen, eller om de også kan findes i de fysiske butikker.

Der er forskel på, hvordan kunder og forbrugere handler. Med en stor webshop og mere end 100 butikker i hele landet er det muligt for enhver kunde at handle på den måde, som vedkommende foretrækker.

Det er i høj grad de generelt lave priser, som gør den anerkendte kæde populær blandt danskerne.

Gå på opdagelse i det store produktvalg på websiden

Hjemmesiden hos Jem og Fix afspejler samme holdning til kunderne og det ses i butikkerne med hensyn til visioner om lighed blandt kunderne, hjælpsomhed og effektivitet. Hjemmesiden er simpel og overskuelig, og enhver kunde kan nemt finde frem til de produkter og kategorier, som gør-det-selv projekterne kræver.

Samtlige produkter i sortimentet er nøje beskrevet med specifikationer om mål, materialer, størrelser og typer. Hos hver underkategori finder du hjælpsomme beskrivelser, der fortæller om anvendelsesmulighederne med det pågældende redskab, materiale eller værktøj. Dette kan du bruge som en rettesnor for, om du har fundet frem til de rette varer.

Den overskuelige hjemmeside er nem at navigere på, uanset om du er ude efter at finde frem til din nærmeste Jem og Fix butik, om du ønsker at købe varer, eller om du har brug for fif til gør-det-selv projekterne derhjemme.

Ønsker du specifik rådgivning og hjælp til at finde de rette materialer til dit kommende projekt, kan du gøre brug af ”Værd at vide” kategorien. Denne informerer om alt fra valg af rette malerruller over køb af bedste LED pære til forklaringer på produkter til el og VVS.

Disse services kan Jem og Fix tilbyde

Foruden det store produktudvalg på nettet og i butikkerne, kan byggekæden hjælpe dig med at få succes med dit renoveringsprojekt eller nybyggeri.

De forskellige services dækker over:

 • Vejledning i butikkerne af ekspedienterne
 • Gør-det-selv-hjælp med nyttige råd på webshoppen
 • Støtte til lokalområder via sponsorater af byggematerialer
 • Fragt og levering med PostNord og DSV
 • Kundeservice

På hjemmesiden findes ”Fix huset” og ”Fix haven”, som er kategorier, hvor du får adgang til videoer og arbejdsbeskrivelser af f.eks. korrekt opsætning af vaskemaskine, efterisolering af loft og mange andre projekter.

Der findes videoer, tips og tricks og nyttige beskrivelser, som alle kan få glæde af.

En anden betydningsfuld service er ”I fixer – Vi støtter” konceptet, hvor Jem og Fix støtter op omkring foreningslivet i de lokalområder, hvor deres butikker befinder sig. Denne service og de betydningsfulde sponsorater er med til at skabe sammenhold og værdi.

Har du brug for at få levering af dine varer, kan du benytte dig af leveringsmulighed i forbindelse med betaling. Denne service tilbydes indenfor Danmarks grænser, og dine varer vil blive leveret til din private adresse.

Kædens kundeservices tilbyder hjælp til reklamation og returnering af varer.

Kundefilosofien hos Jem og Fix

Det er byggekædens ambition at være et lavprisbyggemarked for alle. Der findes ikke særlige kundegrupper, som får fordelagtige vilkår. Alle bliver behandlet ens og får samme konkurrencedygtige priser.

Mens nogle byggemarkeder særligt henvender sig til amatørhåndværkere og de mennesker, som har styr på byggeri og renovering, er Jem og Fix for enhver forbruger. Du kan finde alt fra en ny LED pærer til spisebordslampen til byggematerialer og sand i store big bags hos kæden.

Der gives ikke mængderabat, da alle varer sættes til salg med en skarp pris.

Der findes ikke fagspecialister i de fysiske butikker, da rådgivning er en fordyrende aktivitet, som vil betyde højere priser på produkterne.

De lave priser får Jem og Fix til at skille sig ud

Den populære byggekæde har de lave priser som deres unikke kendetegn. Der er særlige tiltag i virksomhedskonceptet, som er med til at gøre det muligt for dem at tilbyde konkurrencedygtige priser på hele varesortimentet.

Disse tiltag dækker blandt andet over:

 • Ingen kundeklub eller særlige kundefordele (alle kan handle billigt)
 • Ingen udbringning af varer (alle kan tilkøbe fragt eller benytte sig af at låne gratis trailer)
 • Ingen byggeteknik rådgivning der er et fordyrende led

For det første er kundefilosofien med til at nedbringe udgifterne hos byggekæden. Der findes ikke en kundeklub, som der gør hos mange andre byggemarkeder. Dette er sparet væk, så alle kunder får samme behandling og tilbudsmuligheder. Der er med andre ord ikke en bestemt kundekreds, som får unikke rabatter, eller får mulighed for at handle tilbud før alle andre. Alle forbrugere kan handle hos Jem og Fix og få samme pris.

Derudover tilbydes der ikke særskilt udbringning af varer. Det er muligt for kunderne at tilkøbe fragt og levering, som de kan vælge at betale for, når de handler. Dette tiltag er med til at fjerne det fordyrende fragtled, som kommer alle kunder til gode ved at holde priserne nede.

Selvom der ikke tilbydes levering, kan alle og enhver gøre brug af de trailers, som Jem og Fix stiller til rådighed uden meromkostning. Dette kan lette arbejdet med at få bragt ens varer hjem fra butikken.

Bliv klogere på ”I fixer – Vi støtter” konceptet

Jem og Fix har siden 2014 været aktiv med konceptet, hvor foreninger og lokalsamfund kan søge om støtte via sponsorater af byggematerialer. Dette skaber værdi og sammenhold, og alle klubber, foreninger og frivillige projekter kan ansøge om sponsorater.

Det kan f.eks. være, at den lokale golfklub har brug for ny overdækning på klubhuset, eller at spejderklubben ønsker at bygge shelters, som medlemmerne kan benytte sig af til deres aktiviteter.

Både små og store byggeprojekter er velkomne, og intentionen for byggekæden er at anerkende engagement og indlevelse.

Økonomien kan være trang i fritidsklubber og lokale foreninger, og derfor betyder en hjælpende hånd i form af sponsorerede byggematerialer rigtig meget. Dette kan betyde en verden til forskel for en klub, der primært drives med frivillig arbejdskraft.

Enkeltpersoner har ikke mulighed for at komme i betragtning, men klubber af en hvilken som helst art kan ansøge og være med i ”I fixer – Vi støtter”.

I ansøgningen skal der oplyses om:

 • Hvilket projekt der skal udføres
 • Hvad skal projektet bruges til
 • Hvorfor det er dette projekt, som skal støttes

Der kan ansøges fra hjemmesiden, og hos Jem og Fix sættes der pris på kreativitet i ansøgningen. De ser gerne, at der uploades billeder og videoer.

Der kan ansøges om materialer på op til 25.000 DKK. Der er ikke forskel på, hvor i landet projekterne befinder sig. Det vigtigste er, at behovet er realistisk og kan skabe værdi for en større gruppe af mennesker.

Få viden om byggeri og renovering på webshoppen

Selvom der ikke tilbydes byggerådgivning af personalet i de fysiske butikker, kan du stadig få hjælp og gode råd om projekter til renovering og forbedring af dit hus. Dette kan du få på hjemmesiden, hvor Jem og Fix tilbyder videoer, gode råd og beskrivelser til rådighed for alle og enhver.

Her kan du få vejledning til følgende arbejdsområder:

 • Fix haven
 • Fix huset
 • Sikkert elarbejde

Der kan være brug for råd og vejledning, når der f.eks. skal lægges ny isolering på loftet, eller når den gamle træterrasse skal have nyt liv. Via videoer kan du få hjælpsom guidning trin og trin i de forskellige arbejdsprocesser, og du får beskrivelser af de materialer og det værktøj, som du får brug for til arbejdet.

Du kan bruge disse videoer til inspiration, eller du kan anvende dem som arbejdsbeskrivelser. Det kan være, du går med ønsker om at forøge værdien af dit hus eller forskønne haven, men du ved ikke, hvilke projekter og tiltag du kan igangsætte.

Her kan du bruge de mange brugervenlige og hjælpsomme videoer, som kan give dig inspiration til at designe det projekt, som matcher dine dømme, ønsker og budget.

Fragt og levering

Selvom udbringning af varer ikke er en del af servicen hos Jem og Fix, har du fortsat mulighed for at få dine varer fragtet hjem til dig. Dette kan du benytte dig af, når du handler på nettet på deres webshop. Det er både små og store produkter og materialer, som du kan vælge at få leveret hjem til dig eller på den matrikel, hvor produkterne skal bruges.

Som udgangspunkt er det PostNord, der står for leveringen af dine varer under 20kg. Hele Danmark og de brofaste øer er omfattet af ordningen. Når du bestiller større produkter eller tunge byggematerialer, er det DSV, som står for fragten.

Du vil få en individuel pris for leveringen, som er afhængig af varernes størrelser, vægt og volumen. Fragtprisen afhænger også af, om de skal sendes fra din nærmeste Jem og Fix butik, eller om de skal sendes fra én af kædes leverandører.

Du får altid din konkrete fragtpris oplyst på din side, når du er i gang med at gennemføre et køb fra webshoppen.

Fragtprisen vil ligeledes stå på ordrebekræftelsen, når du har gennemført transaktionen.

Få hjælp hos kundeservice og FAQ

Der er flere måder, du kan få hjælp på hos Jem og Fix via deres hjemmeside.

Kæden har en kundeservice, hvor du kan få hjælp til praktiske spørgsmål i forbindelse med varer, bestilling, returnering og reklamation. Der findes både en telefonisk og en skriftlig kundeservice.

Den telefoniske service kan være en hjælp for dig, når du har brug for konkret afklaring og personlig hjælp. Det kan være i forbindelse med returnering af en vare, eller det kan være, du er usikker på, hvilke oplysninger du skal angive i den skriftlige henvendelse i forbindelse med reklamation på en vare.

Du kan bruge den telefoniske service til de spørgsmål, som du ikke kan finde svar på under FAQ. I denne rubrik på webshoppen er de mest almindelige og typiske spørgsmål angivet med vejledende og brugbare svar. Dette kan være en hjælp for dig at benytte dig af, når du er i tvivl om noget i forbindelse med returnering af varer.

E-mærket certificering der sikre dig som forbruger

Webshoppen hos Jem og Fix er E-mærke certificeret. Dette betyder ekstra beskyttelse for dig som kunde og forbruger. E-mærkningen er en ordning, som er stiftet af blandt andet Dansk Industri (DI), Dansk Erhverv og Forbrugerrådet TÆNK. Ordningen har til hensigt at sikre dig som forbruger, når du handler på nettet.

Ved at handle hos en E-mærket webshop, får du unik køberbeskyttelse, hvilket har betydning for både dine produkters kvalitet og dine penge.

Jem og Fix garanterer dig sikker shopping, som er den beskyttelse, mærkeordningen dækker over. Du får adgang til gratis sagsbehandling af E-mærkets jurister, hvis der skulle opstå tvivl- eller rettighedsspørgsmål med en vare. Og du får økonomisk beskyttelse på op til 10.000 DKK. pr. handel, du foretager fra en webshop med E-mærke certificeringen.

E-mærket er en ordning og en certificering, som udstedes til de webshops, der lever op til skrappe krav om økonomisk ansvarlighed og forbrugersikkerhed.

Når du handler hos Jem og Fix, kan du være sikker på, at både produkterne og du som kunde er beskyttet bedst muligt, hvis der skulle opstå problemer eller være fejl eller mangler.

Find sæsonens bedste produkter i avisen

Jem og Fix udgiver hver uge en avis, hvor de bedste produkter og sæsonens uundværlige varer er at finde. Det kan være lyskæder i december, eller materialer til at anlægge en urtehave i foråret. Avisen bliver husstandsomdelt, så alle borgere har mulighed for at få indblik i de aktuelle produkter. Derudover findes avisen elektronisk, hvor du kan ”bladre” iblandt varerne på kædens hjemmeside.

Er du tilmeldt nyhedsbrevet hos Jem og Fix, vil du automatisk modtage ugeavisen sammen med dit nyhedsbrev. Disse elektroniske dokumenter bliver sendt til din mail.

Du kan bruge avisen som inspirationskilde til at udvælge dig de produkter, som du får brug for til den kommende sæson.

Få overblik over nye varer og aktuelle produkter via nyhedsbrevet

Der er flere fordele ved at være tilmeldt nyhedsbrevet end blot at være personlig modtager af kædens aktuelle varer og bedste produkter. Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, deltager du automatisk i en månedlig lodtrækning om et gavekort til Jem og Fix på 1.000 DKK.

Alle kan tilmelde sig fra hjemmesiden, hvor navn, mobil, e-mail og postnummer skal oplyses. Der kan også være praktiske fordele ved at være modtager af nyhedsbrevet. Udover produkter og nyheder modtager du gør-det-selv film og videoer, så du er fri for selv at skulle søge efter dem på kædens hjemmeside. Dette kan lette dit forberedelsesarbejde, og du får altid adgang til de nyeste hits omkring gør-det-selv projekter i huset og haven.

Andre populære boligsites:

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her