Dykpumper

0
4167

Dykpumper – Køb dykpumper hos Hus og Haveliv. Leder du efter en pumpe til at pumpe vand eksempelvis fra en kælder. Vores store udvalg af pumper spænder fra 200 Watt helt op til 1200 Watt, så om du skal pumpe op til 20000 liter i timen er det muligt med en af vores produkter. Vi har massere forskellige pumper og massere af tilbehør til dem, såsom dybdestopsæt, filtre, slanger og digitale laserafstandsmålere. Så se vores flotte udvalg med mange pumper af forskellige mærker, så finder du helt sikkert den rette pumpe.

Hos husoghaveliv.dk har vi et stort udbud af dykpumper til gode priser. Det gælder, uanset om du leder efter en til din havebrønd, din oversvømmede kælder eller til at pumpe vandet ud af swimmingpoolen med. Pumperne fås med forskellige styrke, til forskellige dybder og til både rent og urent vand.

Har du en kælder, der ofte står vand i? Frygter du ved hvert skybrud, at kælderen bliver totalt oversvømmet? Så er en dykpumpe det, du mangler for altid at være parat til at pumpe vand ud af din oversvømmede kælder. Det samme gælder, hvis der er kommet vand i båden siden sidst, du var ue at sejle eller du har steder, hvor der er brug for at få pumpet vand op fra. Pumperne er utroligt effektive og kan hurtig få vandet op, så det ikke står for længe og laver mere skade, der hvor vandet befinder sig.

Dykpumperne fås både til rent og urent vand og kan også bruges til at tømme swimmingpoolen, havedammen eller havebrønden med. Kig efter de enkelte pumpers dybdemaksimum, løftehøjde og effekt for at finde ud af, hvilken dykpumpe der passer bedst til det, du skal bruge den til.

Hvad er en dykpumpe?

Som navnet hentyder til, er det en pumpe, der kan tåle at blive dykket ned under vandoverfladen. Den fungerer ved, at man sænker den ned i det vand, der skal pumpes op. Ved hjælp af en lille flydekontakt, er det muligt at få pumpen til at tænde og slukke, når der er behov for det.

Det eneste du skal være sikker på, når du vælger en dykpumpe er, hvorvidt pumpens dybdemaksimum og løftehøjde er nok i de tilfælde, du skal bruge pumpen. Dykpumperne har forskellige begrænsninger på, hvor dybt de kan gå ned. Det fremgår af dybdemaksimummet. Samtidig fortæller løftehøjden, hvor højt pumpen kan pumpe vandet op. Til langt de fleste formål i en almindelig husstand, er løftehøjde og dybdemaksimum på de pumper vi fører i vores sortiment mere end rigeligt

Det er individuelt, hvor mange liter pumpen kan klare i minuttet. Det afhænger dels af dybden og dels af, hvor meget effekt motoren har. Jo flere watt motoren er på, desto mere vand kan pumpen nå at pumpe op i minuttet. Hvor mange watt motoren skal være på, afhænger af hvor hurtigt du skal have flyttet vandet og hvor stor en vandmængde, der skal flyttes. Behøver du ikke at få flyttet vandet hurtigt, kan du sagtens nøjes med en motor med lavere effekt.

Anvendelsesmuligheder

En dykpumpe kan anvendes alle steder, hvor du har brug for at pumpe vand væk fra. Dykpumperne har forskellige funktioner alt efter, hvor og hvordan de skal anvendes. En af de største forskelle er, om de er til rent eller urent vand. Der er altså forskel på, hvilken dykpumpe du skal anskaffe dig til hvilket formål.

Skal du bruge dykpumpen til en havebrønd er det en god idé at tjekke, hvor langt ned dykpumpen kan nå ned. Hvis din brønd er meget dyb, kan det måske være nødvendigt at få fat i en pumpe, der kan klare det lange træk uden problemer.

Redder en oversvømmet kælder

En dykpumpe kan i mange tilfælde gå hen og blive en vaskeægte helt i dit hus. En af de ting, en dykpumpe ofte bliver brugt til, er nemlig at pumpe vand op fra en oversvømmet kælder. Skybrud rammer oftere og oftere de danske husstande. Så derfor kan der godt være lang ventetid på assistance.

Derfor kan det være smart, at investere i en dykpumpe selv for at redde kælderen fra vandskader. Hvis vandet står højere end en halv centimeter, har du brug for en dykpumpe til at fjerne vandet fra kælderen.

Det er vigtigt, at du tager dine forholdsregler, inden du går i gang med at fjerne vand fra en oversvømmet kælder. Er oversvømmelsen sket ved for eksempel et skybrud, er det kloakken, der ikke har kunnet aftage alt regnvandet, og vandet kan derfor være forurenet af spildevand og slam. Derfor er det ikke nogen god ide at forsøge at pumpe vandet i kloakken.

Samtidig er derfor vigtigt, at du iklæder dig gummistøvler og langskaftede handsker for at skærme mod vandet imens du graver med en skovl, der kan indeholde mange bakterier. Det kan også anbefales at bære øjenværn og åndedrætsværn. Når du med pumpens hjælp har drænet kælderen for vand, er det vigtigt at vaske dig grundigt for at skylle det eventuelt forurenede vand væk.

De helt smarte dykpumper kan stilles i kælderen og begynder automatisk at dræne for vand, hvis dens sensorer mærker, at der er vand på gulvet. Det er utroligt smart, hvis du eksempelvis er på arbejde eller på ferie, eller har et sommerhus, der tit har problemer med vand i kælderen. Så slipper du for at bekymre dig om, hvordan kælderen ser ud, næste gang du kommer til sommerhuset. Også selvom det har været et stort regnskyl.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her