Løvsuger

0
4208

Løvsuger – Er du træt af de mange nedfaldne blade i haven eller indkørslen om efteråret, er det en god idé at anskaffe sig en løvsuger eller en løvblæser. En sådan maskine er et godt alternativ til den almindelige, manuelle løsrive, som kræver den del fysisk arbejde. Du kan altid finde et godt udvalg af gode tilbud på løvsugere og løvblæsere her hos husoghaveliv.dk. Se vores løvsuger med kompostkværn. Vi har både elektriske løvsugere og løvblæsere eller en benzindrevet løvsuger og løvblæser. Hus og Haveliv er en e-mærket webshop.

699,00 DKK
Læs mere »
699,00 DKK
Læs mere »
899,00 DKK
Læs mere »

Indholdet af denne tabel er reklame

En løvsuger eller løvblæser er for mange blevet et uundværligt haveredskab om efteråret. En god, gammeldags rive kan sagtens gøre jobbet, så længe løvet er faldet på græs. Men skal du have fjernet visne blade på andet underlag, er en løvsuger eller løvblæser ofte mere effektiv. En indkørsel med perlegrus er eksempelvis noget nemmere at fjerne efterårets nedfaldende blade – og i øvrigt meget andet skidt og møg – fra ved hjælp af maskinen.

Løvsugerne fås enten med benzindrevne motorer, med ledning til stikkontakten eller som batteridrevne maskiner.

En løvsuger kan også blæse

Hos husoghaveliv.dk sælger vi både løvsugere og løvblæsere. Løvsugerne har begge funktioner og kan altså også blæse. Det kræver blot, at du afmonterer opsamlingsposen, og det kan være en nyttig funktion. Tørt nedfald fjernes hurtigt med sugefunktionen, mens det ved meget vådt materiale eller det i andre tilfælde kan være mest brugbart at bruge blæserindstillingen.

Både en løvsuger og en løvblæser er maskiner, der letter indsamlingen af løvindfald. Med blæseren, kan du samle løvet i bunker, hvor du ønsker. Når du bruger sugefunktionen samler du nedfaldet i en pose, så det er lige til at smide i komposten.

Sikkerhed

En standard løvsuger fra husoghaveliv.dk til almindelig brug blæser mellem cirka 150 km/t og 300 km/t. Til sammenligning regnes vindstød over 117 km/t for at være af orkanstyrke. Derfor er det farligt at rette mundstykket mod dyr, mennesker eller skrøbelige ting som for eksempel vinduer. Med så kraftige luftstrømme, er det vigtigt at have sikkerheden i orden. Maskinen skal derfor kun bruges til nedfalden løv, mindre grene og småt planteaffald.

Det anbefales at bære sikkerhedsbriller, arbejdshandsker og fornuftigt tøj, der dækker hele kroppen samt kraftigt fodtøj. Det er især, når maskinen bruges som blæser, det kan være farligt at have bar hud. Selv de blødeste blade rammer hårdt, når de bliver blæst med en hastighed på næsten 300 km/t.

Den meget kraftige vind, der skabes, kræver en del energi. Det betyder, at de fleste maskiner er temmelig larmende. Det kan derfor være en rigtig god idé at have et par høreværn på, når løvsugeren tages frem og i brug. Den officielle grænse for folk, der arbejder med maskiner, ligger på 85 dB(A). Derefter er høreværn påkrævet af arbejdsstyrelsen. Men generelt er dog altid en god idé at bruge høreværn, så snart lydniveauet nærmer sig grænseværdien.

Anvendelse

Løvsugeren tages oftere frem om efteråret end andre årstider, men generelt er det en maskine, der er god at bruge ind i mellem for at få haven til at se pæn ud. I mange tilfælde fungerer den lidt, som du ville bruge en støvsuger indendørs.

Når maskinen bruges tit eller i længere tid ad gangen, er det også vigtigt at man holder rigtig om den. Det er vigtigt at holde ryggen ret, mens man bruger løvsugeren. Det kan gøre det lettere at vælge en løvsuger med sele eller rem, der aflaster armen lidt fra vægten af maskinen.

Løvsugerne med tilhørende pose bliver naturligvis tungere og tungere i takt med, at der samles mere løvfald op. Det er dog en fordel, når man skal hælde bladende i komposten, at de er samlet i en pose.

En god kompost

Nogle har så lidt løvfald i deres have, at de kan nøjes med at lade plæneklipperen køre over de nedfaldne blade og lader dem ligge findelte tilbage i græsplænen. Der skal dok ikke meget til, før løvet må samles og ikke kan klares med en plæneklipper. Det kan nemlig forebygge mod mos og hvide pletter på græsset, hvis plænen holdes fri fra plantedele som afklippet græs eller nedfaldne blade.

Når du samler blade, græs, små kviste med videre ind med løvsugeren er det rigtig godt materiale til din kompost. Den medfølgende pose er som regel på mellem 35-50 liter. Derfor skal den tømmes jævnligt, hvis du da ikke køber en løvsuger med en indbygget kompostkværn, der giver plads til flere blade i posen ad gangen.

En god kompost holdes blandt andet i live ved at blande tørt med vådt. Det kan derfor være en god idé at gemme det tørre materiale, du samler om sommeren med de ofte våde nedfaldsblade, du samler om efteråret.

Inden du putter de våde blade i komposten, er det en god idet at stampe dem, for at presse mest muligt vand ud af dem. Det kan også være en fordel at anskaffe sig en kompostkværn, hvis du ønsker at din kompost skal fylde mindre.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her