Havesprøjter / Ukrudtssprøjter

0
4531

Havesprøjter til haven fås i en række forskellige praktiske størrelser, der gør det nemt at transportere dem rundt i haven. Samtidig fås havesprøjterne med meget præcise sprøjtespidser. De gør det muligt at målrette behandlingen til kun at omfatte de områder, der er angrebet af skadedyr eller ukrudt. Derved kan du undgå at få spredt flere pesticider i haven, end det er absolut nødvendigt.

Indholdet af denne tabel er reklame

 

Hvad er mere ærgerligt, end at se de planter du har gået og kælet for angrebet af skadedyr eller drukne i kraftig ukrudtsvækst. Den hurtige løsning på problemet er at gribe ud efter havesprøjten og komme problemet til livs med pesticider og kemikalier.

Det er dog de færreste haveejere, der er vilde med tanken om at slippe en masse giftstoffer og kemikalier løs i den samme have, som de selv og deres børn, børnebørn og kæledyr skal færdes i. Derfor foretrækker de fleste at begrænse brugen af pesticider til kun at omfatte de allermest nødvendige arealer.

Det stiller særlige krav til de sprøjter, der skal anvendes til at sprede pesticiderne med. Her er der fokus på at kunne tilpasse sprøjteområdet og mulighed for at kunne ramme meget præcist. Det er krav, som alle de havesprøjter vi sælger her hos Husoghaveliv.dk, lever op til.

Hvad er en havesprøjte?

En havesprøjte er fællesbetegnelsen for en lille, bærbar sprøjte til udbredelse af pesticider og kemikalier. Sprøjten anvendes oftest i haven. Deraf navnet, men nogle kalder den faktisk også får ukrudtssprøjte fordi den ofte anvendes i forbindelse med dette.

Havesprøjten kan fås i et utal af størrelser, lige fra sprøjter der kan rumme 15-20 liter og nedefter. De største havesprøjter kan bæres på ryggen som en rygsæk.

De lidt mindre havesprøjter er udstyret med en bærestrop, så de kan bæres over skulderen. De allermindste havesprøjter har en kapacitet på mellem en halv til en hel liter og bæres i hånden.

Sidstnævnte har oftest en særlig sprøjtespids, der gør det muligt at afgrænse sprøjteområdet meget nøjagtigt. Derved kan de anvendes på steder, hvor du kun ønsker at sprøjte enkeltplanter eller afgrænsede dele af større vækster.

Rygsprøjten – den store havesprøjte

Rygsprøjten er den største af havesprøjterne. Den bæres på ryggen ved hjælp af stropper, der kan tilpasses på samme måde som på en rygsæk. Rygsprøjten har typisk en kapacitet på fra 10 til 20 liter, hvilket de fleste nemt kan bære rundt på ryggen.

Rygsprøjten fungerer ved, at der pumpes et overtryk op i sprøjtebeholderen, når sprøjteblandingen er hældt på havesprøjten og alle låg og åbninger er stammet godt til. Overtrykket skabes med en håndpumpe, der på de fleste rygsprøjter kan betjenes med et langt håndtag, så du ikke behøver tage sprøjten af for at pumpe mere tryk i sprøjten.

Trykket kan også skabes af en batteridrevet motor. Det ses på de lidt dyrere rygsprøjter, der oftest har den største kapacitet.

Skuldersprøjten

Skuldersprøjten er den mindre havesprøjte, der typisk kan rumme 5-7 liter sprøjtevæske. Den bæres ved hjælp af en bærerem over skulderen, men kan også sagtens holdes i hånden.

Skuldersprøjten fungerer på samme måde som rygsprøjten ved hjælp af et overtryk, der pumpes op ved hjælp af et stempel, der sidder i låget på sprøjten.

Håndsprøjten

Håndsprøjten er den mindste havesprøjte med en kapacitet på fra en halv til hel liter sprøjtevæske. Den fungerer som de andre havesprøjter ved et overtryk, der skabes med et stempel.

Sprøjtedyssen

Fælles for de forskellige havesprøjter er en sprøjtedysse, der kan indstilles meget nøjagtigt. Indstillingsmulighederne spænder fra muligheden for at forstøve sprøjtevæsken over et meget stort område og ned til en mere punktformet stråle, der gør det muligt at ramme meget præcist med sprøjtevæsken.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her