Gasgrill

0
4133

Køb en GASGRILL i bedste kvalitet til billige priser hos Hus og Haveliv. I denne kategori kan du finde forskellige modeller, alt lige fra den mindre gasgrill med 3-brændere til den helt store model, hvor der er 4-brændere og sidebrændere. Vi er en e-mærket webshop. Kig forbi og se vores mange tilbud og store vareudbud.

4.995,00 DKK
Læs mere »
943,95 DKK
Læs mere »
943,95 DKK
Læs mere »
4.343,00 DKK
Læs mere »

Indholdet af denne tabel er reklame

Fordele og ulemper ved en gasgrill

Der er mange meninger om gasgrillen vs. kulgrillen. Mad lavet på en gasgrill smager ikke lige så godt som mad lavet på en kulgrill. Det er sværere at lave mad på en kulgrill end på en gasgrill, så gasgrill er for tøsedrenge og kvindfolk. Og mange andre myter eller floskler.

Læs med her, og få slået nogle af myterne og flosklerne ihjel, så du kan komme i gang med at gasgrille – det kan du gøre hele året, for grillmad hører ikke kun sommerens begrænsede antal af varme dage til. Du får også gode råd til, når du skal købe en gasgrill, og gode råd til hvordan du får mest muligt ud af din grill.

Hvilken er billigst?

Lad os starte med at kigge på priserne. Det er som regel en vigtig parameter, når der skal vælges grill. Indkøbsprisen af en gasgrill er sædvanligvis lidt dyrere end en kulgrill af samme kvalitet. Til gengæld er gasgrillen måske en anelse billigere i drift. Det er lidt svært at afgøre, fordi der er stor forskel på priserne på kul/briketter.

Selvom prisen er en vigtig parameter, bør du ikke lade den alene afgøre, om du vælger det ene eller det andet.

Er en gasgrill hurtigere end en kulgrill?

Så er der det med tiden – tid er jo også en slags penge. Der skal ikke herske nogen tvivl om, at en gasgrill er hurtigere at varme op end kulgrillen. Den kræver jo som bekendt mindst en øls tid til at få en god temperatur og den rette farve på kullene.

Ligeledes er temperaturskift også både nemmere og hurtigere på gasgrillen end på kulgrillen. Når du skruer ned for gassen, så er der skruet ned. Kulgrillen er det sværere at regulere varmen på. Det kræver lidt øvelse. Men er man den sande kulgrillmester, så laver man jo bare flere zoner, som har forskellige temperaturer.

Hvad med smagen og sundheden

Om mad lavet på kulgrill smager bedre end mad lavet på gasgrill eller omvendt, er umuligt at afgøre. Smag og behag er som bekendt forskellig. Og faktisk er der ikke den store forskel, og de færreste vil kunne smage forskel på mad lavet på hhv. kul- og gasgrill, hvis ikke de ved det.

”Maden mangler røgsmagen, når man griller på gasgrill!” Siger kultilhængerne. Det er da korrekt, at gas ikke tilfører nogen smag til maden, hvorimod trækul giver en naturlig røgsmag. Men du kan sagtens selv tilføre røgsmag med en portion røgsmuld.

Med hensyn til sundheden er der ingen forskel, hvis du har styr på processerne. Det handler om, at dit kød ikke får en branket overflade, for så opstår der stegemutagener. Det er dem som kan være kræftfremkaldende. Endvidere handler det om at undgå for meget røg fra kullene, for det kan give røgmutagener, som ligeledes kan være kræftfremkaldende.

Hvilken gasgrill skal du vælge?

Når du har besluttet dig for, at det er en gasgrill, du vil have, er der nogle ting du skal overveje, inden du vælger.

  • Hvor stort et grillareal har du brug for – hvor mange forskellige retter plejer du at grille og til hvor mange mennesker?
  • Skal grillen nemt kunne flyttes – har I f.eks. flere forskellige steder i griller måske pga. vindretning? Så kan det være en fordel at vælge en med hjul på.
  • Skal grillen have termometer? Hvis du har behov for at følge med i temperaturen – f.eks. hvis du griller stege eller bager i grillen.
  • Har du behov for et tilknyttet arbejdsbord og/eller en bundhylde til hhv. at skære kød/grøntsager på og til at stille madvarer på.
  • Nå ja, og så er du nok også nødt til at tage prisen med i dine overvejelser.

Sådan får du mest ud af din gasgrill

En gasgrill er et fantastisk alsidigt apparat. Så hvorfor lade den stå hen størstedelen af året. Du kan grille hele året, hvis du har et sted hvor der er læ og tørvejr. Den største trussel mod din gasgrill er vind, fordi den køler siderne ned, hvilket får temperaturen i grillen til at svinge.

Grillen bliver hurtigt varm – lige så hurtigt som komfuret i køkkenet. Den er også hurtig at grille små kødstykker eller grøntsager på. Så den er perfekt til hverdagens madlavning. Det er en noget længere proces på en kulgrill, hvor det faktisk tager længere tid at fyre op i grillen end at stege bøfferne.

Du får også det lækreste og mest luftige bagværk, når du bager i en gasgrill. Det sker fordi luftfugtigheden er høj i en gasgrill. Både fordi luften udenfor er fugtigere end luften indenfor, og fordi gas afgiver fugt, når den brænder.

Vælg det rigtige grilltilbehør. Det giver stor tilfredsstillelse, når det hele bare spiller sammen. Det er også en rigtig god idé at investere i grillhandsker, så du ikke brænder fingrene og i et overtræk til gasgrillen, så den er beskyttet mod snavs og fugt, når den ikke er i brug.

Gasgrill på tilbud

Er du på jagt efter en billig gasgrill – hvem er ikke det – så tjek vores udvalg, vi har tit nedslag i prisen på vores gasgrill.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her