Derfor investerer flere og flere boligejere i skydedøre

0
241
Garderobeskab med skydedøre

Skydedøre har i lang tid været en lidt alternativ løsning, som mere har været brugt i erhvervsbyggerier end i private hjem. Men det er ved at ændre sig. I dag er der nemlig flere og flere danskere, der vælger en skydedørsløsning til deres bolig. Men hvorfor gør de det?

Det er der en række gode grunde til, som blandt andet tæller mindre pladsbrug samt et mere eksklusivt og moderne look. Endelig skyldes det nok i høj grad også, at det i dag er blevet lidt nemmere at bestille skydedøre til sit hjem.

Internettet har gjort mange ting mulige, og nem adgang til flotte skydedøre er altså en af de muligheder, der er åbnet op. Man kan eksempelvis med få klik købe en skydedør fra Eclisse.

Skydedøre giver mere plads i hjemmet

Det lavere pladsforbrug ved en skydedør kontra en traditionel dør er meget vel den vigtigste årsag til stigningen i salget af skydedøre herhjemme. Boligpriserne stiger, og det er ikke unormalt at betale 30.000 – 40.000 kroner pr. kvadratmeter, hvis man kigger på hus eller lejlighed i eller omkring Danmarks større byer.

Når kvadratmeterprisen er så høj, er det med at få mest muligt ud af pladsen i hjemmet. Og det kan skydedøre altså være med til. Man mener, at hvis man erstatter alle døre med skydedøre i et hjem på 100 kvadratmeter, så sparer man omtrent 8 % spildplads. I teorien frigør man altså 8 kvadratmeters gulvplads, som man ikke havde før.

Idéen er, at hvis man gerne vil have en lys lejlighed, hvor alle døre ikke er lukket, så kommer lejligheden hurtigt til at se trang og kompakt ud. Det skyldes, at de mange konventionelle døre står åbne og fylder ud i rummet.

Fordelen ved en skydedør er derimod, at den glider ind i væggen, når døren er åben. Dermed bliver det blot til en åbning i væggen. Kombinerer man det med, at en indvendig skydedør kan give noget bedre lydisolering end en hængslet dør, så er det en oplagt løsning i langt de fleste hjem.

Æstetikken er på plads

Går man efter en enkel og minimalistisk indretning uden for mange forstyrrende elementer, kan det være oplagt at overveje skydedøre. Simpelthen fordi de holder lejlighedens linjer mere rene og uforstyrrede.

Dertil kan skydedørene fås i alverdens materialer og farver, som kan give et meget eksklusivt og moderne udtryk til hjemmet. Det kan eksempelvis være let tonede skydedøre af glas i en sort metalramme ind til jeres walk-in closet eller lignende.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her