Guide: Sådan håndterer du tunge ting i forbindelse med en flytning

0
215
Woman changing water container of dehumidifier at home. Dampness in apartment. Modern air dryer technology

Når du skal flytte, vil du i mange tilfælde skulle flytte tunge ting, som ikke bare kan bæres. Det er skadeligt for ryggen, og du kan ende med at komme galt afsted. Se her, hvordan du håndterer tunge ting i forbindelse med en flytning.

Når du skal flytte, vil du ofte komme ud for, at der er ting, som er så tunge, at du ikke bare kan flytte dem med de bare hænder. Det er vigtigt, at du håndterer tunge ting korrekt, da du kan skade ryggen, hvis du løfter forkert.

Du kan enten vælge at gøre det selv, eller du kan hyre et professionelt flyttefirma med solid erfaring indenfor tungløft, så du er sikker på, at det gøres korrekt. Hvis du vælger at gøre det selv, er det vigtigt, at du har det rigtige udstyr.

Få professionel assistance til tungløft

I de fleste tilfælde er det en god idé at hyre en virksomhed, som kan sørge for, at tunge møbler og andre genstande bliver flyttet korrekt og forsvarligt. En professionel virksomhed kan hjælpe dig med at flytte antikviteter, klaverer og andre ting, som skal behandles med forsigtighed, så de ikke går i stykker.

Når du vælger en professionel virksomhed flytning af klaver og tunge genstande, skal du ikke splitte tingene ad, før du har mulighed for at flytte dem. Virksomheden vil have udstyr, der kan bruges til at flytte det – forsigtigt, forsvarligt og på kort tid.

Det er blandt andet en god idé at hyre et flyttefirma, hvis du skal flytte:

  • Antikviteter og skrøbelige genstande
  • Massive borde
  • Himmelsenge
  • Klaver og flygel
  • Værdifulde genstande

Vælg et flyttefirma, som er forsikret

Når der skal flyttes tunge genstande, kræver det ikke alene, at der er mange kræfter i spil – det kræver også, at der anvendes det rigtige udstyr, så flytningen forløber så nemt og sikkert som muligt.

Samtidig er det en god idé at vælge et flyttefirma, når du skal have flyttet tunge og værdifulde genstande, da et flyttefirma i langt de fleste tilfælde har en forsikring, som dækker, såfremt uheldet alligevel skulle være ude.

Det er en god idé at forhøre dig omkring forsikringer, før du laver en aftale med et flyttefirma. Hvis ikke firmaet er forsikret, er der ingen garanti for, at du kan få erstattet dine genstande, hvis de skulle gå i stykker under flygtninge.

Sådan gør du, hvis du flytter på egen hånd

Vælger du at flytte på egen hånd uden hjælp fra et professionelt flyttefirma, er det vigtigt, at du får folk til at hjælpe dig, når der skal flyttes tunge ting – det kan du ikke gøre alene, da du risikerer at skade både dig selv og genstanden.

Herudover er det væsentligt, at du bruger det rigtige udstyr. En trappesækkevogn kan eksempelvis være praktisk, hvis du skal flytte tunge ting som hårde hvidevarer og lignende. Alligevel er det en god idé at få flere til at hjælpe, så du ikke står med arbejdet alene.

Samtidig har du nogle, der kan hjælpe, hvis uheldet skulle være ude. Flytter du tunge ting på egen hånd, risikerer du at komme til skade – og her er det vigtigt, at der er andre i nærheden, som har mulighed for at hjælpe.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her