Trods markant fald i indbrud skal du fortsat sikre dit hjem

0
217
Indbrud i hjemmet

De færreste danskere vil mindes 2020 med et smil på læben. Dermed ikke sagt, at året udelukkende bød på dårlige ting. For politiet og vagtselskaberne blev det et forholdsvis roligt år, idet der blev begået markant færre indbrud end tidligere. Den primære årsag til den positive udvikling er, at mange danskere grundet nedlukninger og hjemsendelser har arbejdet hjemmefra – og dét har holdt indbrudstyvene bæk.

Men betyder ovenstående så, at du bare kan læne dig tilbage og slappe af, velvidende om at dit hjem ikke kan blive udsat for indbrud? Nej, der er selvfølgelig fortsat al mulig god grund til at sikre sit hjem. Derfor kommer der her en masse gode tips.

Tip 1 – Få installeret et alarmsystem en gang for alle

Selvom der bliver begået færre indbrud sammenlignet med tidligere år, så er det vigtigt at understrege, at indbrudstyvene ikke er gået i hi. De slår fortsat til fra tid til anden og vil grundet mere komplicerede arbejdsvilkår ty til nye og udspekulerede metoder. Derfor er det alfa og omega, at du indbrudssikrer dit hjem så godt som muligt.

Et af de mest effektive tiltag mod indbrud er at få installeret et velfungerende alarmsystem. Et godt alarmsystem er med til at stresse tyven og vil i mange situationer få tyven til at opgive indbruddet. Sker der noget mistænkeligt, så vil du få direkte besked via din mobil. Din nabo vil også blive alarmeret, hvis du har ønsket dette.

Er du ligesom mange andre boligejere i tvivl om, hvilken tyverialarm du skal vælge, så tag da en online test. Tag tyverialarm testen her og få stillet din tvivl. Du skal blot besvare en håndfuld spørgsmål.

Tip 2 – Få sikret dine døre og vinduer

Dernæst er det værd at huske på, at langt de fleste indbrudstyve får adgang til private hjem via enten en dør eller et vindue. Derfor siger det sig selv, at det er en god idé at indbrudssikre både døre og vinduer i hjemmet.

Først og fremmest er det hensigtsmæssigt at investere i robuste døre og vinduer. Endvidere er det en god idé at udstyre dørene og vinduerne med låse og beslag. Slutteligt er det selvsagt vigtigt, at dørene og vinduerne så vidt muligt holdes lukket og låst.

Tip 3 – Få dit hjem til at se beboet ud, når du er ude

Et sidste godt tip er at få hjemmet til at se beboet ud. Dette tip bør du tage affære på, hvis du skal være væk i længere tid – f.eks. i forbindelse med en sommerrejse eller en sommerhustur. Det bedste du kan gøre er at få et familiemedlem eller en god ven til at flytte ind, mens du er væk. Er det ikke muligt, så kan du gøre følgende for at få dit hus til at se beboet ud:

  • Få din nabo til at tømme din postkasse
  • Rod lidt ekstra (lad bare sko, legetøj og papir ligge fremme)
  • Træk ikke gardiner og persienner for
  • Lad noget lys stå tændt
  • Undlad at fortælle om dine rejseplaner via sociale medier

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her