Boligmuligheder i forstæderne

0
1338

Bosættelse i København og omegn er stødt stigende, og derfor er der også kronede dage for byggebranchen. Pladsen i midtbyen bliver dog smallere og smallere, så af den grund flytter mange til forstæderne. Og det kan der godt være fordele ved faktisk. 

Et af de populære argumenter ved at flytte til forstæderne er, at du kan nyde godt af den ekstra plads i forstæderne uden at gå glip af de væsentligste goder ved at bo i storbyen. Du er i byer som Værløse, Ballerup og Taastrup nemlig aldrig længere væk fra Indre København end et s-tog. Til gengæld kan du i forstæderne få en ro og plads, som du sjældent oplever i den inderste del af København. 

Bor du i forstæderne er dine boligmuligheder større og mere end leje-, andels- eller ejerlejlighed. Her er det i højere grad muligt med hus og have, hvis man ønsker det – og om ikke andet er der ofte kortere til det nærmeste grønne areal. 

Som eksempel kan nævnes Værløse, hvor man kan bosætte sig med udsigt og adgang til et areal på størrelse med Frederiksberg kommune. Bolig flyvestation Værløse mangler ikke plads, hvad angår udendørsarealer, og den er et godt billede på den balance mellem familievenlighed, naturskønhed og adgang til byliv, som mange i dag ønsker sig. 

Rekreative områder og bæredygtighed 

Ligesom i nærmest alle andre brancher er der i byggebranchen ved nybyggerier også et stort fokus på bæredygtighed. Og selvom der bygges bæredygtige nybyggerier i København, er det ikke enestående for København – det har også spredt sig til de omkringliggende forstadsområder. En bolig her er altså i langt de fleste tilfælde også sin påvirkning på omgivelserne bevidst. 

Hvad du så også får i forstæderne er adskillige rekreative områder, hvor du har plads til og mulighed for at nyde naturen. Længere fra byen betyder tættere på naturen, og det er en klar fordel ved at bosætte sig i en forstad. Med den stigende forståelse og bevidsthed om vores klimabelastning af jorden, søger flere også denne vej som en modreaktion på de stærkt befolkede byområder. 

Du kan derfor også tænke din samvittighed med – eller i hvert fald den gode fornemmelse i maven – hvis du skulle beslutte dig for at finde bopæl i en forstad til København. Bæredygtighed og rekreative områder er nemlig nøglebegreber her. 

For dig som nytilflytter, kommende familiestifter eller en helt tredje boligsøgende kan du derfor med god grund overveje at bosætte dig i forstæderne. Så har du mulighed for alle goderne ved en storby i nærheden, men har samtidig muligheden for at trække dig tilbage i den fredelige oase.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her