Indret din have med plantekasser

0
534

Dette indhold er sponsoreret

 

Dansk sommer betyder lune og lyse sommeraftener, grillmad og duften af nyslået græs i miles omkreds. Det betyder også, at haven bliver omdrejningspunktet for en stor del af disse aktiviteter, hvilket stiller krav til havens indretning og udseende. Det gælder nemlig i ligeså høj grad udenfor som indenfor, at vi skal føles os godt tilpas i vores omgivelser før vi trives. Plantekasser i træ er en god måde at give haven en tiltrængt make-over med.

Bæredygtige løsninger til haven

Plantekasser i træ er bæredygtige løsninger til haven. Foruden at pynte og være gode for miljøet, matcher plantekasser i træ også naturens planter, træer og blomster. Vælger du derfor møbler i træ til terrassen, i stedet for eksempelvis plastik, skaber du et organisk miljø, hvor der ikke hersker nogen som helst tvivl om, at du befinder dig udenfor og på naturens præmisser. Er du på udkig efter den helt rigtige plantekasse i træ til din terrasse, kan du med fordel gøre dig nogle overvejelser omkring plantekassernes formål. Det er for eksempelvis nemlig ærgerligt at købe en høj, robust og tung plantekasse, hvis du gerne vil kunne flytte rundt med kasserne fra tid til anden.

Skab en urtehave med plantekasser

En høj og robust plantekasse er derimod en god idé, hvis du ønsker at anlægge højbede. Idéen med højbede er nemlig, at der skal være plads til masser af lækker jord, som planter- og blomsters rødder kan boltre sig i. Har du planer om at dyrke grøntsager, som du skal nyde henover sommeren, er gode betingelser for planterne altafgørende. God jord, gødning og et lag af savsmuld eller andet organisk materiale kan sikre, at planterne får den næring, de skal bruge. Savsmuldet sørger for, at vandet ikke fordamper for hurtigt fra jorden, og beskytter også mod store og voldsomme regnskyl. De fleste planter vil have bedst af at stå et sted i haven med megen sol, men undersøg gerne forskellige planters behov.

Udnyt pladsen på din terrasse

Plantekasser og højbede giver liv og glæde i form af skønhed og bidrag til madlavningen. Plantekasser kan dog også have den smarte funktion, at de kan bruges til at dele en terrasse op i zoner. Det er en utrolig god måde at få det optimale udbytte ud af terrassens størrelse, idét en terrasse vil synes større jo flere zoner, den deles op i. Et loungeområde er oplagt til både leg med børn og cocktails med venner, mens et spiseområde samler mennesker om dejlig mad og lange samtaler.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her