Vælg den rette plæneklipper fra start

0
223

Når haven skal passes, er der mange ting, der skal passes. Man skal overveje, om man vil have blomster og planter, eller om det bare skal være en græsplæne med drivhus, gyngestativ eller noget helt andet. Men uanset størrelse, har de fleste en plet med græs i haven, som skal slås ind imellem. Og der er stor forskel på typer, alt efter hvilket behov man har. Og så behøver det jo ikke koste en bondegård. 

Forskellige typer til forskellige formål

Der findes som udgangspunkt fem forskellige typer plæneklippere: Med ledning, med batteri, med benzin, med håndkraft og en robotplæneklipper.
Om man vælger ledning eller batteri kan have forskellige fordele. Med batteri kan du køre ubesværet rundt i haven, indtil batteriet går dødt. Men mange batterier har lang køretid, så hvis man husker at lade det op, kan man køre længe. Ledningen kører aldrig tør, men den skal være meget lang, og man kan risikere at køre over den og ødelægge den. Benzin er lidt samme type som batteri, hvor man skal huske at have noget på lager, så man ikke pludselig går tør for det. Her er ladetiden så betydeligt kortere, kan man sige. Håndkraft kan være fysisk krævende, og de kan ikke klippe det høje græs. Men hvis man helt vil slippe for at bruge tid på at klippe græs, kan man anskaffe sig en robotplæneklipper. Den har en timer i sig, og kører nogle bestemte tidspunkter, som man koder ind. De kører på elektricitet, og kører som regel selv til og fra ladestationen.
Men det er ikke kun maskinen, der er vigtig for at holde en flot græsplæne.

Sund græsplæne er lig med en flot have

For bedst muligt at pleje din græsplæne, kan du lægge et underlag under græsset, når det plantes eller sås. Så undgår du ukrudt og mos. Derudover kan det være en god idé at give haven kalk, hvis man har meget blødt vand. Det giver bedre muligheder for en grøn plæne.
Som regel har vi nok regn i Danmark til, at græsset kan passe sig selv, men hold øje med tørre pletter, da det så kan være tid til vanding.
Vil du se mere om græsplæner og andre produkter til haven og hjemmet? Klik ind på https://forbrugsguiden.dk/ og se mere.
Der kan være mange grunde til at græsplænen har brug for en kærlig hånd, men det danske vejr er heldigvis god mod mange græsplæner.

 

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her