Er der huller i taget?

0
345
Alger

Et nyt tag er en af de mest omkostningstunge poster på et hus. Så er der huller i tagpappet, så er det med at se sig om efter de bedste priser på både materialer og håndværkerhjælp. Et nyt tag, der har kostet mange penge, skal nemlig helst holde i mange år. Det sikrer du allerbedst ved at søge råd hos en autoriseret fagmand, der har erfaring med både forskellige tagtyper og former for materiale.

Taget er ikke et sted at spare

Det kan være en smule selvmodsigende at påstå, at du ikke bør spare penge på dit nye tag, når det lige ovenover står skrevet, at det er en god idé at se sig om efter de bedste priser. Begge dele er dog ganske gode råd. For naturligvis skal du ikke betale overpris for dit tag. Tjek en tagpap pris og sammenlign med andre alternativer for at se, hvor du får mest for pengene. Indhent også gerne tilbud fra flere forskellige håndværkere, så du er sikker på, at får den bedst mulige aftale. Det er ganske klogt. At vælge materialer udelukkende ud fra pris er derimod ikke særligt kløgtigt. Hvis du stiler efter, at dit nye tag skal holde i op til 40 år, før du igen skal gøre noget ved det, så handler det om at kigge efter en holdbar kvalitet i stedet for udelukkende at gå efter de gule tilbudspriser.

Slå en god handel af

Kvalitet koster mere end discountvarer. Det er et faktum. Men det betyder ikke, at der ikke skal være mulighed for at forhandle en god pris hjem, når du har valgt en håndværker og en leverandør af dit nye tag. Er der mange kvadratmeter, der skal dækkes, er det en stor orde, du placerer hos den professionelle taglægger. I mange tilfælde vil din fagmand gerne være med til at lave en god samlet pris til dig. Det kan du sagtens gøre, så længe du ikke går på kompromis med kvaliteten.

Et billigt tag bliver dyrere i længden

Lader du dig alligevel friste til at købe et tag i billige materialer, er det ikke sikkert, at du har sparet lige så mange penge som først antaget. Ved første øjekast kan taget se ganske fint ud, og det holder garanteret også tilfredsstillende de første par år. Men dit tag er på hårdt arbejde, når vind og vejr river og rusker i det. Det skal derfor kunne holde til både blæst, regn og sne. En billigere tagtype er ikke særligt modstandsdygtig, og skal derfor hurtigere skiftes igen. Det gør ondt i pengepungen, når taget skal skiftes hvert 10. år i stedet for hvert 40. Så køb kvalitet fra starten. Det betaler sig.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her