5 tips til få et rum til at virke større

0
185

Hvis du skal sælge dit hus, så er det super vigtigt, at huset fremstår større end det egentlig er. Selv om et hus ikke er særlig stort, så kan det godt indrettes, så det ser stort ud alligevel. Det kræver ikke det helt store, og man behøver ikke en lang indretnings-uddannelse.

I denne artikel, kommer vi med nogle gode råd til, hvordan man kan få et rum til at fremstå større end det egentlig er. Hvis huset er meget lille, skal der kun enkelte, materialistiske ændringer til, for at skabe et større rum. Gamle huse ofte har mange vægge i sig, og ved at nedlægge en væg eller to, så kan man åbne et større rum, til for eksempel køkken/alrum.

Men inden du begiver dig ud i det projekt, så skal du undersøge, hvor de bærende vægge er. Her kan det være en god ide, at kontakte en konstruktions ingeniør, som kan hjælpe dig. Firmaet Calceku ApS har en god portion erfaring, og som kan lave en beregning på det.

Skab højde i rummet

For at få et rum til at virke større, så skal man udnytte rummets højde, bogstavelig talt. Men skal prøve at få øjnene op af. Det vil få rummet til at fremstå større, end det er. Det kan være en bogreol, eller hygger, som sidder højt oppe. Man kan også udnytte rummet igennem et tapet, med lodrette striber, eller andet tapet, som får øjnene op.

Vælg møbler, der giver plads på gulvet

Når du skal formå at gøre rummet større, så kræver det minimalistisk møbler. Og de møbler, som så er i rummet, de bør være simple, og gerne med let “usynlige” ben. En sofa med høje ben, vil skabe luft under sig, og skabe plads. Det betyder meget, at møblerne har lette, lyse farver.

Lyse vægge

Maling er et kendt redskab, til at skabe mere plads i et rum. Lyse vægge, såsom hvide vægge, skaber lys, og lys reflekterer i rummet, som får rummet til at se større ud. Det samme gælder med loftet. Er loftet mørkt, vil rummet se mindre ud, så lyse vægge og lyse lofter, er tricket.

Ha’ styr på interiøret i rummet

Et godt trick er, at man har 1-2 store, og overdimensionerede tilbehør i rummet, såsom et stort møbel, en stor stol, eller et kæmpe maleri, vil skabe dybde i rummet. Mange tror, at mange små ting i et rum er det bedst, men i stedet vil det se rodet ud. Derfor er det vigtigt, at skabe en god balance i mellem småt tilbehør og stort tilbehør, men det kan være svært at finde den rette balancegang.

Drop gradinerne

For at få et rum til at fremstå stort, så kræver det et naturligt, stort lysindfald. Derfor skal du helst undlade at have gardiner hængende, da det vil lukke af for det naturlige lysindfald Det samme gælder med persienner, de er rare at have, når det er aften, men om aftenen, så kan man ikke nøjes med, at åbne dem, de skal rullet helt op.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her