Lever din vinduer op til det nye lovkrav?

0
186

Pr. 1 februar 2021, er der trådt nye regler i kraft i forhold til dine vinduer i din bolig. Reglen går ud på, at dine vinduer og yderdør, skal være mere energieffektive. Skåret ud i pap, så betyder det, at dine vinduer skal kunne holde bedste muligt på varmen. Det svarer til, at alle boliger, på nær sommerhuse og særlige bygninger, skal have a-mærkede vinduer, hvilket svarer til 3-lag. Men hvad betyder det egentlig, at glasset har 3 lag?

Når det er et 3-lags vindue, så betyder det, at glasset er af 3 lag, hvorimod 2-lags vinduer har 2 lag. 3-lags vinduer er oftest rigtige tunge, og glasset er tykt.

Vinduer isolerer effektivt

Et 3-lags vindue er utrolig effektivt, uanset om det er vinter eller sommer. Når det er vinter, sørger vinduet for, at holde på varmen indendørs, og at kulden bliver udenfor. Men om sommeren, sørger vinduet for, at varmen bliver udenfor, så det ikke bliver total opkogt indenfor. Derfor kan man tydeligt mærke om sommeren, når man har 3-lags vinduer, at der er koldt, når man træder indenfor. Derudover giver 3 lags glas, også god lydisolering. Det er effektivt, hvis man larmer indendørs, eller hvis der er arm fra trafik udenfor.

Mindre lysindfald

Når et vindue har 3 lag, så er det ikke unormalt, at det tager lidt af lyset. Når solens stråler skal igennem blot 1 lag, for derefter at skulle igennem 2 yderligere lag, så tager det en del af lysindfaldet. Dog er det ikke noget, der har nogen betydning.

3-lags vinduer er mere bæredygtige

En af årsagerne til, at der er lavet nye lovkrav om vinduer, er fordi, at mange boliger har dårlige og gamle vinduer, så der skal bruges ekstra, og unødvendig energi, på at varme huset op. Ved at man erstatter gamle, og dårlige vinduer, med nye, 3-lags A-mærket vinduer, vil du spare penge på varmeregningen, da huset vil holde bedre på varmen. Dermed udledes der mindre CO2. Men set i bakspejlet, så bliver der også udledt mere CO2 i produktionen af vinduet, hvor der skal produceret 1 lag mere, end de normale, 1-2 lags-vinduer.

3-lags vinduer er tunge

Du kan godt mærke forskel på et 1-2 lags og et 3 lags vindue. Derfor er 3-lags vinduer rigtig tunge, og det kan derfor være problemetisk, selv at montere nye vinduer i huset. Dog kan du finde råd og hjælp her https://boligmesteren.dk/, hvis du ikke har råd eller lyst, til at betale dig fra det. Hvis man betaler sig fra at sætte nye vinduer i, så kan man overlade ansvaret til de certificerede håndværkere, som kan gøre det for en. De har oftest stor erfaring med det, og ved lige præcis, hvordan det skal gøres. Hvor i mod, hvis man gør det selv, kan man stå og bøvle med et enkelt vinduer i lang tid, for at få det til at sidde korrekt.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her