Tre gode råd til at vedligeholde dine fliser

0
608

Dette er sponsoreret indhold

De fleste husejere i Danmark har fliser i både forhave og baghave. Dette kan hurtigt gå hen og blive til mange kvadratmeter fliser, som skal vedligeholdes hvert eneste år, så du er sikker på, at de bibeholder den farve, som du købte dem i, også de er behagelige at gå på. Dette kan være et stort stykke arbejde og der er mange forskellige råd at hente på nettet. Derfor får du i denne artikel tre råd, som du kan bruge, når du skal vedligeholde dine fliser. Mangler du fliserens til opgaven, så kan du læse mere her. 

Husk at skrubbe dine fliser

Vil du gerne undgå algedannelse, og vil du gerne undgå at dine fliser mister deres flotte farve, så skal du huske at skrubbe dem rene. Her er det ikke nok udelukkende at give dem et lag rens, du skal virkelig lægge kræfterne i for at kunne få det hele med. Når ud benytter dig af produkter til dine fliser, så er der også mange forskellige typer af udstyr, som du kan købe sammen med. her kan du for eksempel få en større skrubbe, som enten kan køre på batteri, eller en som du kan benytte med hånddrevet kraft. Det vigtigste er blot, at du får skidt, snavs og alger løftet fra flisen, da dette kan være med til at lave større plamager, som hurtigt kan give dine fliser et grimt udseende. 

Husk at benytte imprægnering

Har du renset dine fliser i bund med fliserens, og har du benyttet de forskellige midler for at fjerne snavs og andet, så er det blevet tid til at give dine fliser en omgang imprægnering. Inden du benytter dette, så er det vigtigt, at du er helt sikker på, at dine fliser er 100 % rene. Hvis ikke de er helt rene, så vil imprægneringen nemlig lukke snavset inde under laget, og dermed skabe en kemisk reaktion under. Dette vil give et træls udseende på dine fliser, og du vil ikke kunne fjerne snavset efterfølgende. Sørg derfor for, at dine fliser er helt klar til imprægneringen, inden du vælger at give dem et lag. 

Husk fugerne

Når du skal vedligeholde dine fliser, så er det ikke udelukkende vigtigt at huske fliserne selv. Det er også vigtigt, at du husker fugerne, som omkranser dine fliser. Det er nemlig dem, som sørger for, at fliserne beholder sin originale plads, og det er her, hvor ukrudt har nemmest ved at finde vej til overfladen. Når du i første omgang lægger fliserne, så er det en god ide at sandet er skabt, så ukrudt har sværere ved at trænge igennem. Dette kan man få ved de fleste tømmerhandlere. Derefter er det vigtigt, at efter du har renset dine fliser, at du giver dem et nyt lag sand mellem fugerne. Dette sørger for, at de stadig har en god og vedligeholdt fuge, så de bliver, hvor du har lagt dem i første omgang. Du kan altså nemt og enkelt sørge for, at dine fliser får en længere levetid.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her