Sådan udvælger du den rette brændeovn

0
431

Valget af en ny brændeovn er ikke nemt. Det rette valg afhænger af flere faktorer, brændeovnes formål, og dine personlige præferencer. Der er mange, der betragter udseende som en afgørende faktor, men det bør ikke være det aspekt, der vægtes højest. Der er flere andre faktorer, der har større betydning end udseendet.

Inden køb er det vigtigt at gøre det klart, om den skal bruges som dejlig hyggespreder, eller om du skal bruge den som primær varmekilde i din bolig. Vælger du ud fra udseende, kan du risikere, at dens potentiale ikke udnyttes optimal. Omvendt kan du også risikere, at brændeovnen ikke lever op til dine kriterier.

Brændeovnen må ikke være for lille til rummet

Vælger du en brændeovn, der er for lille til rummet, den skal være i dag, er det ikke sikkert, at den er i stand til at varme rummet ordentligt op. Er det tilfældet, så kommer du derved nemt til at overfyre. Derfor skal du ikke blot vælge en vilkårlig Morsø brændeovn, fordi du har hørt godt om dem, uden at sætte dig ind i det.

Hvis brændeovnen derimod er for stor til lokalet, skal du hele tiden sikre, at lufttilførslen til ovnen er optimal. Er den ikke det, vil du opleve, at det bliver for varmt i lokalet. Det betyder, at du også nemt kan ende med at fyre for lidt i forhold til brændeovnens kapacitet. Det kan resultere i en uren forbrænding, de forurener.

Derfor er det også vigtigt, at du tager dig tid til at overveje brændeovnens størrelse. Den skal vurdere i forhold til det rum, hvor det er planen, at din nye brændeovn skal stå. Det er langt vigtigere end dens design, som – for mange – også er vigtigt. Derfor skal du håbe på at finde en brændeovn, der tiltaler dig ift. begge faktorer.

Vigtigt at træffe det rette valg

Det er ikke billigt at købe en brændeovn. Det er heller ikke billigt at få den installeret. Dertil er det også en meget omfattende og krævende proces. At skulle gøre det hele om, fordi du har valgt forkert, vil derfor ikke være sjovt. Derfor er det vigtigt, at du træffer det rette valg første gang.

Vil du fx gerne have en støbejernsbrændeovn med en relativt lille størrelse, er en Morsø 2140 et godt bud. Omvendt er det absolut ikke det rette valg, hvis du foretrækker en moderne brændeovn, der har et moderne udseende og en stor kapacitet.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her