Lad ikke nytåret gøre det af med din postkasse

0
865

Nytåret nærmer sig med hvad dertil hører af spas og festivitas. Desværre er det dog blevet sådan, at ikke alt er sjov og ballade for andre end dem, der udfører det. Det er det, vi på godt dansk kalder hærværk. Når f.eks. postkassen sprænges i luften. Men det kan du forhindre.

Det er ikke alle postkasser, der lige kan skrues ned og tages med ind. Men har du en postkasse, der kan det, så husk at gøre det. Gør det allerede efter posten har været der for sidste gang i år. Husk også at sætte den tilbage igen inden hverdagen begynder, og posten igen skal levere breve og aviser til dig.

Fyld vand i postkassen

Hvis ikke din postkasse er sådan lige til at fjerne, så sæt vand i den. Fyld en foliebakke, rugbrødsform eller lignende med en størrelse, så den kan stå i din postkasse, med vand. Sæt formen i bunden af din postkasse, så evt. ild slukkes, når det kommer i kontakt med det våde element. Er det frostvejr, så brug i stedet kølervæske.

Inden posten kommer igen i det nye år, skal du naturligvis huske at fjerne bakken. Tør også evt. spildt vand op. Så undgår du, at postkassen ruster.

Bloker åbningen

Desværre er det ikke alle kanonslag, der slukkes af vand. Så vil du være på den sikre side, må du sørge for, at der ikke kan komme noget i postkassen. På nogle af de nyere modeller af postkasser er det muligt at låse brevindkastet, og så er det jo klaret.

Men er du ikke den heldige ejer af en sådan fin og moderne postkasse, hvad så? Du kan selvfølgelig lade postkasse blive sprængt postkasse. Så kan du købe dig en ny, hvor du kan låse brevindkastet. Men du kan også vælge en gør det selv-løsning i stedet for.

Mål størrelsen

Du skal bruge en tommestok og en MDF-plade og en sav til at save med. Mål præcist, hvor langt der er fra overkanten og ned forbi brevindkastet samt den indvendige bredde på postekassen.

Tegn målene ind på din MDF-plade, sav stykket ud af pladen. Sæt stykket ind bag ved brevindkastet, og mål, hvor langt der er til postkassens bagside. Læk et par millimeter til. Sav to støtteklodser i denne længde.

Nu er der bare tilbage at sætte det første stykke mod brevindkastet og en støtteklods i hver side. De skal sidde fra postkassens indvendige bagside og presse mod stykket ved brevindkastet.

Så er postkassen nytårssikret.

Dækker forsikringen en sprængt postkasse?

Skulle uheldet være ud. Nåede du ikke at sikre din postkasse, eller gik noget andet galt, så dækker forsikringen.

Det er din husforsikring – hvis du har en sådan – der dækker din sprængte postkasse. Men det er sjældent, det kan svare sig, med mindre du lige har hængt en ny, dyr postkasse op. For selvrisikoen på langt de fleste husforsikringer er så høj, at det ikke kan betale sig.

Så måske er det på tide at trække i vinterkedeldragten og komme i gang med at sikre postkassen. Godt nytår!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her