Haveredskaber du ikke kan undvære

0
514
Har vinteren beskadiget husets sokkel, er det endelig blevet varmt nok til, at du kan få foretaget pudsning af soklen. Det kræver det rigtige udstyr, samt den rigtige blanding af mørtel – hvis du da ikke vælger en færdigblanding, som du bare skal tilsætte vand. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du reparerer soklen på dit hus.

Er du hus- og haveejer – eller bare haveejer, f.eks. kolonihaveejer – så er der altid noget at gøre i haven. Året rundt. På nogle årstider mere end på andre. Måske går du ikke så meget op i, hvordan du får løst de forskellige opgaver bedst muligt og mest tidsbesparende, eller måske er du ny haveejer og har ikke den store erfaring. Lige gyldigt hvad, så giver vi dig her en guide og gode råd til at vælge de bedste haveredskaber.

Selvfølgelig kan du bruge en urtekniv fra køkkenskuffen til at rense mellem fliserne på altanen, saksen til at klippe mælkebøtterne over med, eller du kan bruge en bøjlesav til at fælde fyrretræet med, men nogle ting gøres mere effektivt og hurtigere og måske også mere behageligt for din krop med det rette redskab.

Rens mellem fliserne

Skal du have fjernet ukrudtet på terrassen, vil det tage voldsomt meget tid, hvis du bruger metoden med urtekniven, og det vil med garanti også kunne mærkes i dine lår og din ryg, når dagen lakker mod enden. Endvidere vil ukrudtet med garanti vende hurtigt tilbage, fordi du skærer ukrudtet over og lader rødderne tilbage. Og de vil hurtigt spire igen med fornyet kraft.

Brug i stedet en fliserenser, der godt nok kan skære noget af ukrudtet over, men også tager en del med rod. Du kan få fliserensere med både langt og kort skaft, og det er helt klart en fordel at vælge den med det lange skaft, så du kan gå oprejst og udføre jobbet.

Mælkebøttejern

Mælkebøtter er en af de mest kendte og hadede ukrudtssorter herhjemme. De er nemlig svære helt at udrydde. Du skal have roden – eller i hvert fald det meste af den – med op. Derfor skal du lade være med at klippe eller hakke dem over, men i steget bruge et mælkebøttejern eller -fjerner.

Multimaskinen – de mange haveredskaber

En god multimaskine er altid god at eje, når du har have. Her kan du få elektrisk sav, hækkeklipper og mange andre værktøjer i ét og samme redskab.

Klip græsset og kanterne

Har du græsplæne – hvad de fleste haveejere har – så er en græsslåmaskine også alfa og omega. Det kan godt være du har arvet din morfars cylinderplæneklipper, som bare lige skal slibes lidt, og den er da også fin nok, hvis du har tiden og en ikke for stor plæne.

Har du en større plæne kan du vælge mellem mange forskellige plæneklippere fra el-plæneklipperen, over robotplæneklipperen til havetraktoren.

Det er umuligt at nå helt til kant med en plæneklipper, så kanterne skal også ordnes. Det kan du selvfølgelig vælge at gøre med en manuel hæksaks eller husholdningssaks, men et langt bedre alternativ er en græstrimmer.

Den kan du også bruge til terrassen, hvis ukrudtet er vokset så højt, at du er nødt til at trimme det, før du går i gang med fliserenseren. Der er mange forskellige slags trimmere, og igen er det dit behov, der afgør valget.

Kompostkværn og -beholder

En kompostkværn og -beholder er også haveredskaber, der er svære at undvære, når du har have. Så kan du nemt komme af med ukrudt, afklippet grønt og grene og lave din egen kompost.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her