Er gulvafløbet i brusekabinen stoppet? Sådan renser du dit afløb!

0
3054
Foråret er lige om hjørnet og lyset er på vej tilbage. Alt emmer af en ny begyndelse og skal den følelse flyttes indendørs, er en forårsrengøring vejen frem. Det lyder skræmmende, men kan faktisk overstås nemt og ubesværet med lidt planlægning og deltagelse af alle husstandens medlemmer hen over en dag i weekenden.

Er gulvafløbet stoppet? Der er ikke noget værre, end når du står under bruseren, og vandet pludselig ikke løber ud. Hvad værre er, at affald fra gulvafløbet snart blander sig med brusevandet og giver dig et kedeligt og ildelugtende fodbad. Læs med her og se, hvordan du får renset dit gulvafløb.

Et stoppet gulvafløb i brusekabinen skyldes oftest, at hår og andet affald hindrer den frie bevægelighed af den flyder, der sidder i gulvafløbet og fungerer som vandlås. Derfor vil du i langt de fleste tilfælde hurtigt kunne løse problemet, blot ved at fjerne risten i brusekabinen og trække flyderen op i det lille vedhæng, det har på toppen. Sidder flyderen godt fast, kan du eventuelt tage et stykke ståltråd og trække gennem hullet i vedhænget og bruge det som håndtag til at trække flyderen op.

Fjern hår- og sæberester fra flyderen, vask den eventuelt med varmt vand, opvaskemiddel og en børste og sæt flyderen tilbage igen. Nu bør vandet løbe uhindret fra igen.

Er der ikke nogen flyder i afløbet, kan du prøve at rense pladen over afløbet og rundt i kanten med en opvaskebørste. Brug opvaskemiddel og varmt varm til at løsne hår- og sæberester med. Hæld derefter vand i afløbet og se, om det ikke forsvinder.

Rens afløbet med svupper og rensebånd

Hjælper varmt vand, opvaskemiddel og -børste ikke, kan du også prøve at bruge en svupper. Den fungerer ved at presse vand eller luft ned gennem afløbet, så eventuelt møg og skidt bliver løsnet.

Hjælper svupperen heller ikke, skal du have fat i et rensebånd. Det kaldes også for en rensesplit eller en afløbsrenser. Det er et langt metalbånd, du stikker ned i afløbet og bruger til at løsne det skidt og møg, der stopper afløbet.

Har du en højtryksrenser, kan du eventuelt også anskaffe en særlig afløbsrenseslange, der sprøjter vand ud i en tynd stråle i spidsen, samt bruger vandtrykket til at sende renseslangen ned gennem afløbet. Renseslangen er i virkeligheden en tynd højtryksslange med en søgefjeder på spidsen, der kan lirke skidt og eventuelt fedt- eller sæbepropper i afløbet løs i samarbejde med højtryksstrålen.

Deler brusekabinen afløb med f.eks. vaskemaskinen?

Deler brusekabinen afløb med jeres vaskemaskine og bruger I sæbepulver til at vaske med, kan I meget nemt risikere, at overskudssæbe løber med ud i kloakken. Her danner det store propper sammen med eventuelt fedt eller sæberester fra brusekabine og håndvask. Den kombination kan ende med at stoppe afløbet helt.

Er det tilfældet, kan du være heldig at få det løsnet med en højtryksrenseslange med søgefjeder. Men oftest er din eneste udvej at tilkalde en professionel slamsuger, der kan levere et væsentligt højere vandtryk end din egen højtryksrenser.

Slamsugeren kan hurtigt få renset afløbet, så vandet atter kan løbe fra som før. Prisen er dog oftest forholdsvis høj, især hvis slamsugeren tilkaldes uden for normal arbejdstid eller i weekenden.

Derfor er der alt mulig grund til at forsøge at løse problemet selv. Pas dog på med at bruge kemikalier som kaustisk soda eller den særlige afløbsrens, du kan købe i mange supermarkeder. I værste fald ødelægger det gummipakningerne i afløbet, så de bliver utætte – og det er et væsentligt større problem end et stoppet afløb.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her