Sådan undgår du faldulykker, når børnene leger

0
371

Denne artikel indeholder annonceret indhold

Ønsker du at gøre som rigtig mange andre danskere, og kunne du tænke dig at give dine børn et legestativ eller et gyngestativ i haven, så de har rig mulighed for at lege hjemme i haven? Så kan du med fordel læse med her i denne artikel, hvor vi kigger nærmere på de forskellige muligheder, der er for underlag under legestativet, så børnene ikke kommer til skade under deres leg.

Undgå at børnene falder og slår sig med et blødt underlag

Børn elsker at lege, og nogle gange kan det godt gå ret vildt for sig. Ofte falder børn og slår sig, og som regel sker der heldigvis ikke mere end det, men du kan selv gøre dit for, at de ikke kommer alvorligt til skade ude i haven. Det kan du blandt andet gøre ved at sikre, at der er et blødt underlag under deres legestativ eller gyngestativ.

Der findes flere forskellige former for faldunderlag, og en af dem er gummifliser, som er et utroligt populært valgt. Det skyldes, at fliserne kan fås i mange forskellige farver, så de passer ind til resten af haven uden at skille sig alt for meget ud, hvis man ikke ønsker dette. Samtidig er de nemme at lægge, og de sikrer et rigtigt godt og blødt faldunderlag til børnene, så de kan lege trygt.

Gode råd til sikker leg – i hjemmet og på legepladsen

Én ting er at have et blødt underlag i tilfælde af, at børnene skulle falde ned fra legestativet. Det sikrer, at børnene ikke slår sig lige så slemt, som hvis de faldt direkte ned på et hårdt underlag som for eksempel fliser eller sten. Et blødt faldunderlag er dog ikke ensbetydende med, at børnene ikke kan komme til skade eller slå sig. Det er der ingen garanti for, da det i høj grad afhænger af, hvordan de lander ned.

Derfor kan du nedenfor finde en række gode råd til sikker leg – både derhjemme i haven og på legepladsen:

  • Hold altid øje med børnene når de leger – både på jorden og oppe i højderne
  • Vær gerne en del af legen på børnenes præmisser
  • Sørg for korrekt afskærmning ved for eksempel trampoliner

Rigtig mange danske børnefamilier har i dag en trampolin i deres have. Det er et utroligt stort hit blandt børnene, men desværre er den også årsag til mange skader. Disse skader kan i mange tilfælde undgås ved at have et net rundt om trampolinen, så børnene ikke kan komme til at hoppe ud over trampolinen og lande direkte på jorden. Ellers er det i hvert fald en rigtig god ide at lægge gummifliser ud rundt omkring området.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her