Sådan sikrer du dig det rette lys i din bolig

0
332

Denne artikel indeholder annonceret indhold

Mange af os danskere går op i boligindretning. Det er vigtigt, at vores bolig fremstår pæn og præsentabel, når vi får gæster, og samtidig vil vi også gerne bo i rare omgivelser, der passer til vores personlighed. Mange vælger derfor med stor omhu, hvilke farver eller tapeter der skal være på væggene, og hvilke møbler der skal placeres hvor.

Noget som mange dog glemmer at tage højde for i deres indretning, men som samtidig er utrolig vigtig, er lyset. For at få energi og overskud har vi mennesker brug for lys, og det er samtidig også en nødvendighed for, at vi kan se, hvad vi laver, når vi for eksempel sidder og læser eller ser TV, eller når vi står i køkkenet og laver mad. Derfor kan du her i denne artikel finde en guide til, hvordan du kan sikre dig, at du har det rette lys i din bolig.

Vælg lamper der passer til dine behov

Der er meget stor forskel på lamper. Nogle giver meget lys, mens andre giver et mere koncentreret lys, og derfor er de også velegnede til forskellige aktiviteter. Mange foretrækker en hyggelig og stemningsfuld belysning i sofahjørnet, mens der skal være et godt lys over spisebordet.

Hvis du vil have mest muligt ud af lyset fra dine lamper, så gælder det om at vælge lamper, der passer til dine behov og den funktion, de med deres placering lægger op til. Skal du for eksempel købe en lampe til dit soveværelse, og elsker du at sidde i sengen og læse i en god bog, inden du lægger dig til at sove, kan du med fordel investere i en læselampe. Den sikrer dig, at du får den optimale mængde lys, der er beregnet til læsning.

Skal du omvendt bruge en lampe til hyggekrogen i stuen, vil en læselampe give et for koncentreret og smalt lys, og i så fald bør du for eksempel vælge en gulvlampe eller en pendel i stedet for.

Vælg lamper i farver der passer til din indretning

Lamper findes i et utal af forskellige farver, hvilket har den fordel, at du kan vælge lige netop den farve, der passer til din indretning. I løbet af de sidste par år er følgende farver til lamper blevet meget moderne:

  • Hvid
  • Sort
  • Messing
  • Kobber
  • Metal

Det er farver, der kan bruges i alle hjem, uanset hvilke farver der ellers bliver brugt i indretningen. De passer samtidig også godt til et stilrent og simpelt hjem, men ønsker du at sætte farve på tilværelsen, kan du også vælge en iøjnefaldende lampe i for eksempel gul, blå, rød eller grøn. Mulighederne er uendelige.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her