Guide: Sådan vælger du de rette møbler til hjemmet

0
563

Uanset hvor man er i processen, kan det være en stor, uoverskuelig mundfuld at finde nye møbler. Det gælder, når den lille lejlighed mangler en sofa, men også når det store hus står helt tomt uden så meget som en seng. Denne artikel forsøger at belyse et par måder, hvorpå man kan angribe de store beslutninger.

Før du går i gang

Før man overhovedet går i gang med at kigge på møbler, så kan det være en god idé at danne sig et overblik over sin bolig. Der skal sørges for, at der er mål på de rum, hvor interiøret skal stå. Starter du helt forfra, så bør du blot have målene på selve rummet. Herefter kan du starte fra bunden ved at lege lidt med nogle fiktive tal på sofa, seng, pynt og lignende. Det er værd at overveje, hvor meget praktisk funktion vægter i forhold til stil. Det går jo ikke, at man kigger på en sofa med en bredde på 150 cm, hvis hele familien skal kunne kaste sig i den fredag aften. Har du dog allerede nogle møbler, så bliver det noget lettere at vurdere, hvor meget plads man skal bruge. Det er bare at være kreativ. Der kan benyttes tape og lignende til at sætte mål op mod hinanden. Skal man have tæpper, kan man lægge en masse pap ned. Kun fantasien sætter grænser for fremgangsmetoden.

Møbelproducent eller brugt?

Der kan være mange penge at spare, når man står og skal fylde boligen med nye ting. Det er dog ikke sikkert, at det altid er den billige løsning, der er den bedste. Medmindre man er villig til og interesseret i at sælge videre på et senere tidspunkt, så skal man jo se på dem hver eneste dag. Det kan altid betale sig at følge den gyldne tommelfingerregel, der hedder, at man køber bløde ting fra nyt og hårde ting som brugt. Det er altså ting som seng og sofa, hvor det kan være en god idé at finde en møbelproducent, der kan varetage ens opgave.

Sådan vælger du møbler

Når du har styr på målene på de steder, hvor du skal have nye ting ind, så er det tid til at købe ind. Man har forhåbentlig gjort sig nogle tanker om, hvilken stil man kan lide, når det kommer til indretning. Man har fat i det rigtige møbel, når der en balance mellem størrelsen, stilen, komforten og funktionen af det. Det er selvfølgelig mange parametre. Det er ikke sikkert, at man kan sætte det største flueben ved dem alle sammen. Det er dog at foretrække, at man vurderer dem alle som opfyldt. Er man fortsat i tvivl, så kan det være en god idé at sove på det. Så kan man altid vende tilbage til den. Køber man brugt, kan tingene hurtigt forsvinde. Derfor kan det betale

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her