Guide – hvilke gardiner skal du vælge?

0
78

Du tror det måske ikke, men uanset hvilken bolig, du bor og lever i, er gardiner enormt vigtige. Gardiner er især vigtige i rum, du ønsker skal mørklægges eller afdæmpes – herunder eksempelvis i rum som soveværelse og stue. Der findes et hav af forskellige former for gardiner på markedet, og det kan derfor være svært at vælge, hvilke gardiner, der passer bedst ens bolig. Er du i tvivl om, hvilke gardiner du skal vælge? Så læs med herunder, hvor du får en komplet guide med en oversigt over, hvilke gardiner, du kan vælge.

Plissegardiner

En af de mest populære gardinformer er plissegardiner. En af fordelene ved plissegardinerne er, at de er enormt fleksible. Med plissegardiner bestemmer du selv, hvor i vinduet, gardinet skal placeres, hvor meget lys, der må komme ind og meget andet. Plissegardinerne er uden tvivl en af de mest populære gardinløsninger – og med god grund!

Persiennegardiner

Persiennegardiner er den perfekte løsning for dig, der ønsker at styre og regulere lysindfaldet i dit hjem. Med persiennegardiner kan du eksempelvis afskærme helt for solen ved at vende lamellerne den modsatte vej. De fine persiennegardiner har et flot og enkelt design, der kan passe ind i alle hjem og vinduer.

Lamelgardiner

Lamelgardiner er især populært i soveværelset, hvor man til tider ønsker et romantisk og smukt lysindfald. Nogle tror, at lamelgardiner blot fungerer til store vinduer, men dette er på ingen måde tilfældet! En af fordelene ved de smarte lamelgardiner er nemlig, at de kan passe til alle former for vinduer – store som små. Ligesom det kendes fra persiennegardiner, kan du regulere lysindfaldet i rummet ved at dreje lamellerne til siden, så der blot lukkes den mængde lys ind i rummet, som du selv ønsker. Lamelgardiner er desuden lette at rengøre, da de blot skal vaskes med en våd klud og herefter tørres med en blød klud eller børste.

Rullegardiner

Sidst, men bestemt ikke mindst på listen, er de fine rullegardiner. Rullegardinerne er især velegnede til rum, hvor man ønsker at mindske lysindfaldet mest muligt. Rullegardiner er især populært blandt unge, da det er en billig og let løsning. Der findes et stort udvalg af forskellige rullegardiner – dette er også en af grundende til, at rullegardinerne er så populære blandt danskerne. Du behøver altså ikke bestille dyre gardiner hjem i specialmål, men kan i stedet vælge at investere i de billige og smarte rullegardiner.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her