Tilbygning eller 1. sal? Her er fordelene og ulemperne

0
706
Nybyg

Når du skal have udvidet boligen, har du flere muligheder. De mest populære er etablering af en ny etage eller en tilbygning. Der er fordele og ulemper forbundet med begge løsninger.

Hvis du og familien trives i jeres nuværende bolig, er det i mange tilfælde en bedre løsning at få etableret en tilbygning eller en førstesal i stedet for at finde en ny bolig. Der er fordele og ulemper forbundet med begge løsninger, så det handler om at vælge dén, der giver mest værdi i forhold til jeres behov.

Herunder får du indblik i de forskellige faktorer, du bør være opmærksom på, når du skal træffe din beslutning. Du bør være opmærksom på, at ingen af løsningerne er billige, men de vil højne værdien af dit hus, ligesom det helt sikkert vil blive mere attraktivt i andres øjne.

Fordele og ulemper ved en tilbygning

En tilbygning er en god løsning, hvis du planlægger at udvide din bolig. Tilbygningen stiller ikke store krav til husets fundament eller generelle konstruktion, hvorfor dette er en nemmere løsning end eksempelvis en førstesal.

Ulempen ved at få lavet en tilbygning er, at du er nødt til at ofre nogle af grundens kvadratmeter. Det betyder i praksis, at du får en mindre have til gengæld for mere plads i boligen. Du bør derfor overveje, om du er villig til det.

Fordele og ulemper ved en ny 1. sal

Hvis du ikke ønsker at ofre kvadratmeterne i haven eller har brug for mere plads, end en tilbygning vil kunne give dig, kan løsningen i stedet være en ny 1 sal. Det er en mere avanceret løsning, der stiller krav til den øvrige bolig.

Først og fremmest er det vigtigt, at husets fundament og konstruktion rent faktisk kan bære en ny førstesal. Det er ikke altid tilfældet, hvis din bolig er af ældre dato. Er der en kælder, vil fundamentet i langt de fleste tilfælde kunne klare det. Der er dog ingen regler uden undtagelser, hvorfor man bør igangsætte en undersøgelse, hvis man er i tvivl.

Herudover stiller en ny 1. sal krav til jorden, som skal kunne bære den nye etage, der helt naturligt øger husets samlede vægt. Det kræver, at der foretages jordprøver, før der kan etableres en ny førstesal. Det er selvfølgelig ikke hensigtsmæssigt at etablere en ny etage, hvis det viser sig, at jorden ikke vil kunne bære det, uden at boligen synker.

I sidste ende bør dit valg bero på, hvad undersøgelser viser. Du bør altid konsultere en professionel, som kan hjælpe dig med at træffe den bedste beslutning, så du er klar over de fordele og ulemper, der er ved de forskellige muligheder.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her