Omdan dit hjem til en drøm

0
247

I en tid, hvor der sjældent er middagsaftaler, ture i byen eller lange kursus-dage – ja, så er tiden til at se lidt på hjemmet og de mangler, som det end måtte have. Måske du har siddet varmt under tæppet og set et af de mange boligprogrammer der er og drømt dig væk, skævet til venstre, hvor der til stadighed mangler lister omkring vinduet eller andet? Så er det slut med at drømme. Herunder får du ideer til, hvor du kan starte med at gøre dit hjem til en drøm.

Start med de små finpudsninger

Det er altid godt at starte med små ændringer derhjemme, således det er nemt at gabe over og du ligeledes ikke står i byggerod de næste mange måneder. Starter du med at fikse lister, små huller i væggene eller andet, så vil det virkelig gøre underværker for din bolig. Det ser pludseligt færdigt ud. Det er det kendte finish du kan skabe med disse små ændringer. Du vil blive overrasket over, hvad den lille indsats kan gøre for en stor forskel i dit hjem.

Ryk rundt eller ommøbler

Er du klar til at skabe dit drømmehjem på ny, så prøv at rykke møblerne rundt, udskift rum-funktionerne mm. Særligt hvis du oplever pladsmangel kan dette være et godt tip. Der findes mange gode løsninger for mindre boliger. Du kan eksempelvis få monteret skydedøre, da sådanne sparer dig pladsen som en dør tager, når den skal åbne sig. Du kan ligeledes udnytte højderne i din bolig ved at bygge høje reoler eller lave køjesenge, hvor du kan udnytte pladsen under.

Kast boligen op og saml den på ny

Hvis du har boet i din bolig i længe, så kan det være svært at se mulighederne for forandring. Tag fat i tegningerne for din grund og plantegningen for din bolig. Prøv at se de muligheder der kunne være ved at fjerne en væg, lave ny rum og hvis du slet ikke kan få nok af små ændringer, så må du i gang med de store ombygninger og bygge til. Vi er altid i forandring og ligeledes er vores bolig derfor. Når børnene flytter hjemmefra skal boligen pludseligt have en anden funktion igen. Derfor er dette fif rigtigt godt, for hvis du har haft børnene hjemme, er din bolig typisk blevet til et praktisk palads, hvor dine egne behov bliver sat til side. Nu har du muligheden for at gøre dit hjem til alt det du har ønsket i de 18 år, hvor dine børn har været hjemme. Lav eventuelt et hjem der er tilegnet voksne uden børn.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her