Lav dine egne vaser i porcelænsler til boligen

0
1190

Med porcelænsler kan man skabe helt glatte overflader. Dette er ofte derfor porcelænsler bliver valgt over ler. Da leret ofte bliver mere rugt at røre ved. For at få den helt glatte overflade, som ofte er ønsket ved porcelænsler, skal man huske at bruge den helt rigtige teknik. Denne teknik vil vi prøve at introducere i denne tekst.

Med porcelænsler skal man være en smule mere erfaren end med ler. Porcelænsler kræver et lidt finere arbejde, og en finere teknik. Derfor skal man sørge for at holde tungen lige i munden når man arbejder med porcelænsler. Man skal sørge for at få samlet sine samlinger korrekt fra start. Med ler er det noget nemmere at fixe revner.

Dette er ikke tilfældet med porcelænsler. Porcelænsler kræver at man har en finere pensel til at rette sine fejltrin. Derudover er det vigtigt at man er mere forsigtig med sine penselstrøg når man arbejder med et så fint materiale som porcelænsler. En akvarel pensel vil derfor være at foretrække. Da denne vil kunne nå små kanter, og glatter ujævnheder bedst ud.

Forstærkning

For at forstærke sine porcelænsler kan man med fordel bruge slikker. Disse vil være gode at bruge ved svage samlinger. Det sidste og mest vigtige præcisions arbejde består i at rette alle skarpe eller uslebne kanter. Dette gør man ved brug af en pensel og en lille skål med vand. Sørg for ikke at presse for hårdt med din pensel da dette kan ødelægge dit motiv. Trykket med din pensel er det vigtigste.

Da porcelæner ikke bliver glaseret, vil skarpe kanter forblive skarpe, og ikke blive udjævnet ligesom med ler. Dette er et nørdet, men utroligt vigtigt stadie, når man slutter sit projekt af. Ens vase skal helst ikke ende med at give en gæst et snitsår.

Når arbejde med det skal der bruges en speciel type maling, som ikke bare fåes i Harald Nyborg. Det er vigtigt at man gør det rigtigt fra starten af.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her