Sådan dekorerer du med emaljeskilte i hjemmet

0
426

Et af tidens store boligtrends er emaljeskilte! Byd gæsterne velkommen med et emaljeskilt med hjemmets regler. Indret kaffehjørnet i køkkenet med fede skilte med kaffeopskrifter. Eller hvad med at dekorere hjemmebaren eller garagen med emaljeskilte med drinks og sjove budskaber. Brug emaljeskiltene til at give sjove budskaber med et glimt i øjet, eller bare som pynt i dit hjem.

Stilarter gennem tiden

De gamle retro emaljeskilte med reklamer for f.eks. Tuborg, motorolie osv. er efterspurgte på landets kræmmermarkeder og antikforretninger. De gamle emaljeskilte blev frem til 1950’erne brugt som reklame- og gadeskilte. De blev lavet på en metalplade med forskellige former, og oven på denne metalplade blev emaljen lagt på. Emalje er et glasagtigt materiale, der bliver stenhårdt når det tørrer op. Mange af de gamle skilte er gået til over årene, men de der har overlevet, er i høj kurs, og de fleste står stadig flot i farven på trods af alderen. Udfordringen er dog at mange af de gamle skilte ikke passer særlig godt farve- og stilmæssigt ind i den skandinaviske boligstil.

Den skandinaviske stil er meget simpel og minimalistisk. I de fleste danske hjem, er de hvide farver basen. Men på trods af der er meget træ, natur og meget hvidt i denne boligstil, så sniger der sig alligevel nøje udvalgte farver ind i indretningen. Og selvom vi elsker den hvide farve, så er vi dog ikke farveforskrækkede. Ved at tilføje farver på enkelte vægge og dekor, sætter man sit personlige aftryk på den nordiske stil. Derfor har flere og flere emaljeskilte i farver, og med citater eller budskaber, fundet vej ind i de danske hjem.

Mange muligheder

Emaljeskiltene findes i et hav af farver og former, med tekst eller med motiver. Der findes faktisk emaljeskilte til alle rum i din bolig. Som en del af den danske hygge har mange indrettet et kaffehjørne i deres køkken, med espressomaskine og alt hvad der til hører. Så har du et lækkert kaffehjørne i dit køkken, men mangler noget dekoration for at fuldende stemningen, så kunne et emaljeskilt med kaffeopskrifter være et oplagt valg. Til dem der har hjemmebarer eller ’man caves’ i deres kælder eller garage, findes der også et stort udvalg af emaljeskilte. Måske der endda lige kan snige sig et feminint touch ind i indretningen med skiltene. Har du bare brug for at dekorere med et citat eller en tekst der siger noget om dig som person, eller dine holdninger, så kan emaljeskiltene enten hænges op på væggen, eller de kan stilles op ad væggen på en kommode eller op ad bagbeklædningen på en reol. Det er faktisk kun fantasien der sætter grænser.

Udover at blikskilte kan bruges til at dekorere og pynte i dit eget hjem, så er de også en oplagt gaveide til manden eller kvinden der har alt. Et emaljeskilt holder lidt længere end en buket blomster, og kan gives med et glimt i øjet eller som en hjertevarm tanke med et citat, der kan hjælpe personen videre, f.eks. som emaljeskiltet med teksten: Det er umuligt, sagde tvivlen. Det er farligt, sagde frygten. Det er unødvendigt, sagde fornuften. Gør det alligevel, sagde hjertet.

Definér din stil

Emaljeskilte har en lang historie bag sig, men de tilpasser sig hele tiden den tid vi nu befinder os i. I dag er de fleste reklameskilte elektroniske og opdateres hele tiden, mens ønsket om at dekorere hjemmet med brugskunst bare vokser og vokser. Vi bruger flere og flere penge på at indrette vores hjem med vores egen stil og aftryk. Brug derfor emaljeskiltene til at sætte farve og præg på væggene, de kan let og hurtigt flyttes rundt og opdateres så det passer til din stil lige nu.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her