Fire guldkorn om valg og køb af gardiner til hjemmet

0
95
Vinduer uden gardiner

Det kan virke nemt at vælge gardiner, men der er flere faktorer at tage hensyn til. Gardiner er meget synlige og pynter pænt i dit hjem. Du vil gerne have, at de skal beskytte dig mod skarpt sollys, samtidig med at de skal give dig lidt privatliv om aftenen. Hvis du vil sikre, at du får det bedst mulige resultat, er der et par ting, du skal huske på. Her er fire guldkorn til at vælge og købe gardiner, der passer perfekt til dit hjem.

Køb gardiner i god kvalitet

Det er vigtigt at købe gardiner af god kvalitet, da de holder længere. Hvis du ikke er sikker på, hvordan du kan se, om et gardin er af god kvalitet, kan du her se nogle ting, du skal kigge efter:

  • Tykkelse og vægten af stoffet
  • Hvor godt stoffet hænger
  • Kvaliteten af syningerne

Dette er med til at fortælle dig, hvor længe dine gardiner vil holde, og hvor godt de vil holde over tid.

Det rigtige stof gør en forskel

Den næste ting, du skal overveje, er stoffet i dine gardiner. Køb gardiner, der er fremstillet af kvalitetsstof via linket.

Forskellige stoffer giver forskellige niveauer af privatliv og lysfiltrering. For eksempel vil gennemsigtige gardiner lukke mere lys ind i rummet, men give lidt privatliv. Mørklægningsgardiner vil give maksimalt privatliv, men ikke lukke noget lys ind (hvilket kan være en fordel, hvis gardinerne skal bruges i soveværelset). Der er også mange forskellige materialer at vælge imellem, f.eks. hør, bomuld, polyester og fløjl.

Køb ikke ens gardiner til alle rum

Ikke alle gardiner er lige gode. Måske vil du vælge forskellige gardiner til forskellige rum i dit hjem. Hvis du f.eks. har små vinduer i badeværelset, kan du vælge lameller i stedet for. I soveværelser bruger man typisk mørklægningsgardiner, fordi det giver en bedre nattesøvn. Det er fordi, at mørket skaber ro, og man bliver ikke generet af lyset udenfor.

Husk at måle op

Det første, du skal gøre, når du leder efter gardiner, er at måle vinduerne. Det sikrer, at du ved, hvilken størrelse og hvor mange paneler du har brug for. Det er også vigtigt at notere højden på dine vinduer, da dette vil afgøre, hvor lange eller korte dine gardiner skal være. Ellers kan du ende med at få for korte gardiner eller for lange, der samler støv fra gulvet. Hvis du ikke er så ferm med at måle op, så kan du få professionelle til at gøre det for dig.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her