Lider du af gigt? Disse hjælpemidler til hjemmet skal du købe

0
146
Mand med gigt

Tusindvis af danskere lider af en eller anden form for gigt, og mange af disse personer benytter sig af forskellige former for hjælpemidler.

Lider du også af gigt, og kunne du godt tænke dig at gøre din hverdag bare en smule lettere, så er du kommet til den rigtige side. I de kommende afsnit vil du blive præsenteret for en række af hjælpemidler til hjemmet, der vil gøre det lettere for dig at klare dig selv. Du kan med fordel søge tilskud til hjælpemidlerne med henblik på at holde dine omkostninger nede.

#1 Ergonomisk arbejdsstol med gode justeringsmuligheder

At lide af gigt er ikke ensbetydende med, at man ikke kan passe et normalt arbejde. Det er muligt, at du ikke kan arbejde i lige så mange timer som dine venner og kollegaer, men det vigtigste er, at du har noget at stå op til, og at du kan bidrage.

Varetager du et kontorarbejde, hvor du sidder ned det meste af tiden, så er det alfa og omega, at du bruger en ergonomisk arbejdsstol, så du ikke forværrer din gigt. Vela Tango 100 kunne i den anledning meget vel være den perfekte arbejdsstol for dig – det er nemlig en ergonomisk arbejdsstol med sæderotation, lavt ryglæn med god lændestøtte, slidstærkt betræk m.v. Du kan læse mere om Vela Tango 100 her, hvis det lyder som en stol efter din smag.

#2 Strømpepåtager

Når man lider af gigt, så har man som regel en lang række hverdagsudfordringer. Eksempelvis kan det være en udfordring at skulle tage strømper af og på. Heldigvis findes der et hjælpemiddel til dette. Der findes nemlig en såkaldt strømpepåtager, som gør det let som en leg at få strømper på. Bemærk dog, at ikke alle hjælpemidler er egnet til støttestrømper.

#3 Toiletforhøjer

Har du svært ved at sætte dig på og rejse dig fra toilettet pga. din gigt, så er der selvfølgelig hjælp at hente. Du har nemlig mulighed for at købe en toiletforhøjer, der eliminerer netop omtalte udfordring.

#4 Støttegreb på badeværelset

Er du bekymret for at falde, når du opholder dig på badeværelset, eksempelvis i bruseren, så bør du købe og benytte dig af støttegreb. Så har du nemlig altid mulighed for at gribe ud efter disse greb, når du kan mærke, at det begynder at knibe med balancen. Med disse hjælpemidler vil det være muligt at forebygge unødvendige fald.

#5 Badestol eller badebænk

Der findes naturligvis også badestole og badebænke, der kan gøre det markant lettere at gå i bad for personen, der lider af gigt. Har det i årevis været en kamp for dig at gå i bad, så vil disse hjælpemidler måske kunne gøre det lidt lettere.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her