Hvorfor er isoleringen i boligen så vigtig?

0
108

Du kender sikkert godt til isolering, og ved nogenlunde, hvad det er, og hvorfor vi isolerer vores boliger. Men der er ofte mange flere gode grunde til at isolere en bolig, end den almene dansker lige er klar over. Der er nemlig mange fordele ved en god isolering, både for dig, for boligen og for miljøet. Det er altså værd lige at undersøge, om din isolering er god nok, eller om det er noget, der bør optimeres ved et lille boligprojekt.

 

Bedre indeklima

Indeklimaet i en bolig er rigtig vigtigt – selvom du først opdager det, når indeklimaet ikke længere er behageligt, eller er af samme kvalitet som det førhen har været.
Der hører flere ting til at godt indeklima, hvor meget af det har at gøre med temperatur og luftkvalitet. Isoleringen spiller en stor rolle i kontrollen af temperaturen i din bolig, fordi den kan sørge for at holde på en del af varmen. Det er jo ret belejligt om vinteren, da det ellers kunne gå hen og blive rigtig koldt indendørs.
En god isolering kan også hjælpe dig med at undgå svamp og andre ulækre ting i boligen, da isoleringen sørger for at fugt ikke på samme måde kondenserer og kan rådne.

 

Isoleringen hjælper også på støjreduktionen

Alt efter hvor du bor, er det slet ikke sikkert, at dette er relevant, fordi det allerede er så stille i dit lokalområde – men inde i de tættere bebyggede områder, kan lidt ekstra ro altså være en gave sendt fra himlen.

Isolering er naturligvis ikke ensbetydende med lydtætte vægge, og bor du tæt på en trafikeret vej, natklubber eller togskinner, vil du stadig kunne høre en del støj. Men isoleringen kan lige være med til at tage toppen af det, og det går selvfølgelig også den anden vej, og isolerer noget af lyden, der kommer inde fra jeres bolig.

 

 

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her