Guide til valg af varmepumpe

0
1385

Varmepumper er de seneste år blevet meget populære. Det skyldes flere ting. For det første er de økonomisk nemme at få adgang til for de fleste, de har et lavt energiforbrug m.m. Det kan dog være svært at gennemskue hvilken varmepumpe man skal anvende og hvordan man får den bedste pris, på både pumpen og installation.

Nedenfor kan du læse mere om de varmepumper der findes på markedet, deres fordele og optimale anvendelsesmuligheder. Ligeledes kan du læse mere om hvordan du sparer energi på pumpen, hvordan du finder den billigste i forhold til kvaliteten, samt yderligere fordele ved varmepumpen.

Varmepumpe med jordvarme

En varmepumpe der anvender jordvarme, er optimal til anvendelse i et helårshus. Varmen vil komme fra jorden via slanger til radiatorer eller gulvvarme i huset. Varmepumpen kan kun installeres hvis grunden er min 300 m2. Varmen fra jorden kan i huset omdannes til varme i rummet via netop radiator og gulvvarme og kan ligeledes bruges til at få varmt vand i hanen. Prisen på denne varmepumpe er forholdsvis høj, men ligeledes kan besparelsen være.

Varmepumpe med luft til vand

Med en luft til vand varmepumpe kræves det, at der installeres en del på dit hus udendørs, som kan støje lidt når den anvendes. Varmepumpen vil omdanne luften til varme der bliver først videre til vand i huset. Ligesom med jordvarmen, kommer luft til vand varmen til radiatorer og gulvvarme og kan give både varme i rummet og varmt vand i hanen.

En luft til vand varmepumpe koster mindre end en jordvarme varmepumpe og man opnår i gennemsnit den samme besparelse. Ulempen ved denne er udedelen, som kan støje og evt. være til gene for naboer eller lignende. En luft til vand varmepumpe er ligesom varmepumpen med jordvarme optimal til et helårshus.

Varmepumpe med luft til luft

Den sidste mulighed for en varmepumpe, er en såkaldt luft til luft varmepumpe. Denne kræver ligeledes en ude del installeret der kan støje. Udedelen omdanner igen luften til varme, men i stedet for at varmen strømmer i vand, strømmer den i stedet direkte ud i rummet. Den kan derfor også udelukkende bruges til at varme et rum op med, og ikke bruges til at varme vand op med.

Denne varmepumpe er den billigste løsning, men besparelsen vil også være mindre end ved de to første. En luft til luft varmepumpe vil typisk ikke blive brugt som primær varmekilde i et helårshus, da den kun kan lave rumvarme. I stedet anvendes de ofte i sommerhuse eller som supplement til anden varmekilde i et helårshus, hvis der i forvejen er en dyr varmekilde installeret. For at blive klogere på varmepumper og deres anvendelsesmuligheder kan du læse mere på: https://varmepumpe-guide.dk.

En varmepumpe kan være energibesparende

Det er ikke givet at en varmepumpe er energibesparende, men er det i mange tilfælde. Det afhænger dog af hvordan dit hus i forvejen opvarmes og fra hvilken varmekilde. Hvis dit hus på nuværende tidspunkt opvarmes med el, olie og naturgas samt hvis du bor i et område uden mulighed for fjernvarme, så kan det betale sig at få installeret en varmepumpe og skifte til denne varmekilde, da den vil være energibesparende sammenlignet med eksisterende varmekilde. Foruden besparelsen på varmeforbruget, kan du også vælge at købe en tilskudsberettiget varmepumpe. Er varmepumpen af god kvalitet vil den tjene sig selv hjem igen på sigt via den besparelse du opnår.

For at varmepumpen er tilskudsberettiget, skal den være godkendt af Energitilsynet som generelt yder tilskud til energiforbedringer i din bolig. Et tilskud vil give dig et større incitament til at investere i en varmepumpe. Det kan godt være at det koster dig noget her og nu at omlægge, men med tanke på de mange besparelser der vil komme i fremtiden, er det en investering de fleste finder interessant.

Søg online og find gode priser

For at finde de bedste priser på en varmepumpe bør du gå online for at finde gode priser. Online har du nemmest adgang til at se priser fra mange forskellige udbydere og sammenligne priserne i forhold til kvaliteten. Online vil du ligeledes have fred og ro til at sidde hjemme og læse om produkterne og deres fordele uden at blive presset af en sælger.

Når du har bestemt dig for en varmepumpe, er det blot at bestille den, samt at få bestilt en installatør der kan hjælpe med at få den monteret på den rigtige måde. Der findes mange udbydere af varmepumper og hvilken man skal vælge afhænger meget af temperament og evt. tilknytning til et bestemt mærke du ellers kender. Det er ofte sådan at pris og kvalitet hænger sammen og her er varmepumper ingen undtagelse. I forhold til at opnå en god besparelse på sig, kan det godt betale sig at betale lidt ekstra, for at få noget der holder i rigtig mange år fremover.

I og med at varmepumperne er blevet så populære som de er, betyder det at efterspørgslen efter dem er steget og i takt hermed også udbuddet på markedet. Det betyder naturligvis en stor konkurrence på området, der giver dig som, forbruger en masse fordele. Ikke alene er varmepumperne i dag rigtig gode og gennemtestede, derudover fås de også til konkurrencedygtige priser stort set alle steder. Det gør det nemt for dig at navigere rundt i, når du søger online.

Varmepumpen vil give et godt indeklima

En varmepumpe er med til at give et godt indeklima i din bolig. Dette skyldes flere ting. Det hænger nemlig sammen med at en varmepumpe giver varmen en god cirkulation af luft og varme i rummet. Ligeledes kan varmepumpen, foruden at varme, også køle som en aircondition i varme perioder af året. På denne måde vil rummet hele tiden have den rigtige temperatur.

Foruden dette er det en ventilator der bringer varmen frem til boligen, hvilket gør at man ofte vil undgå fugt. Støvfilteret i ventilatoren skaber ingen unødig støv i rummet og er ligeledes med til at skabe et godt og sundt indeklima. Der er derfor rigtig mange gode grunde til at overveje en varmepumpe som den næste varmekilde.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her