3 måder at få varme på terrassen i 2021

0
968
Det kan være nødvendigt med varme fra en terrassevarmer i de kolde måneder

Vi vil gerne være ude i den friske luft, men vejret i Danmark tillader ikke altid udendørs aftener på altanen eller terrassen uden nogen tilføjelse af ekstra varme. Derfor kommer vi i denne artikel med tre bud på, hvordan du kan være dig på terrassen i 2021.

Den oplagte: Terrassevarmer

Der er ingen tvivl om, at den mest logiske tanke ville være at tænke på en terrassevarmer. Ordet i sig selv og behovet siger det hele. Heldigvis finder der et hav af terrassevarmere, så valget er ikke længere så nemt. Skal den bare være billig? Går du efter design? Eller har du et tredje krav, så læs med her.

Først og fremmest skal du overveje, hvor meget plads du ønsker at få opvarmet og dernæst, hvor stor din varmekilde må være. Nogle terrassevarmere er relativt store, og kan derfor være svære at placere på en mindre altan eller balkon. Det gælder særligt gasvarme, som typisk har en gasflaske tilkoblet inde i ovnen.

Omvendt er denne type terrassevarmer ideel, hvis du ønsker en høj varmeeffekt og samtidig gerne vil se på en flot flamme. Der findes nemlig efterhånden mange producenter, som producerer gasvarmere med flamme. De er ofte set på eksklusive restaurant, fordi det både dækker behovet for varme og hygge.

Elektriske modeller er mere kendte og udbredte i Danmark. De ser ofte hængende på væggen eller ned fra loftet. De tilsluttes blot en stikkontakt og så kan de give varme her og nu. Det er en yderst energieffektiv terrassevarmer og fås i alle udformninger hos Biopejs-Shop.

Varme fra ildsted

Flere og flere benytter også lejligheden til at tænde op i et bålsted. Det giver lidt associationer til spejdertiden og så spreder hyggen sig med det samme i hjemmet. Familien samles omkring det fælles bål, og varmen fordeles rundt om flammer. Der er ikke noget i vejen for at trække tæppet med ud. Det tilføjer bare lidt ekstra hygge.

Du kan enten bygge dit eget bålsted med nogle natursten og et sikkert underlag i haven. Alternativt findes mange færdige bålfade eller bålkurve, som hæver ilden lidt fra jorden. Det betyder, at græs og lignende under ikke er direkte udsat for ilden.

Herudover er det muligt at købe decideret havepejse, som brænder på træ. De produceres over hele Europa og særligt i Danmark er Morsø kendt for at producere en række udendørs produkter. Netop denne type af produkter synes at blive mere og mere populær, fordi flere vælger at droppe en brændeovn i hjemmet. Vi savner derfor denne fantastiske brændefyring, og leder efter alternativer i haven.

Varme i vildmarksbad

Corona gjorde noget ved os, da vi mere eller mindre blev tvunget til at holde vores ferie hjemme i Danmark. Det betød, at mange danskere investerede i hjemmet og ikke mindst den udendørs hygge.

Hvis børnene ikke kan komme til stranden eller i swimmingpoolen, hvad er så ikke mere ideelt end et vildmarksbad. Det er sjovt, vi kommer hinanden ved og så giver det en eller anden form for indlevelse i ”vildmarken”.

Hvem elsker ikke at bade, og det at bade i Danmark er så specielt, fordi vi sjældent har muligheden for det. Der er ingen tvivl om, at badet vil være på mange mænds ønskeliste for kommende havetilføjelser.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her