Beskyt dit hjem imod indbrud

0
403

At nogen bryder ind i ens hjem, er en meget ubehagelig oplevelse. For at undgå indbrud kan du komplicere det for tyven, ved at tage nogle tiltag. Jo mere kompliceret det er for tyven, jo mindre risiko er der for at du bliver ramt af et indbrud.

Om vinteren øges risikoen for indbrud. Huse uden belysning afslører nemt at ingen er hjemme, og vintermørket beskytter tyven. Låste døre og timerbelysning er effektive måder at holde indbrudstyv væk. God kontakt med naboerne, for eksempel i form af nabosamarbejde, reducerer risikoen for indbrud markant.

Tips til, hvordan du stopper indbrudstyven

Sørg altid for at have en låst alle udvendige døre, og hold døren låst, selvom du er hjemme

Hvis du bor i et hus eller har en lejlighed i stueetagen, så skal du også have låse på vinduer, balkon og terrassedøre.

Start nabosamarbejde i dit kvarter.

Mærk dine værdigenstande med DNA-lak og skriv dem på en inventarliste. Opsæt DNA-mærke på ydersiden af ​​hjemmet, hvilket har en afskrækkende virkning, lige som skilter om hund, overvågning og alarm.

Efterlad ikke værdigenstande så de kan ses gennem vinduer og terrassedøre. Opbevar dine værdifulde smykker, pas og andre værdigenstande i pengeskabe eller i et sikringsskabe.

Sørg for, at du har god udendørsbelysning ved alle indgange til huset. Gerne sensorkontrolleret belysning, hvor der lyses op, når nogen nærmer sig døren.

Få hjemmet til at se beboet ud, selvom du ikke er hjemme. Brug en timer til belysning, lad tøj, bøger og magasiner ligge foran, så det ser ud som om du er hjemme. Bed nogen om at passe på haven om sommeren og fjerne sne om vinteren, samt tømme din postkasse.

Lås dine cykler, hvis de opbevares udendørs. Det samme gælder for stiger og andre haveredskaber der har en værdi og kan bruges til indbruddet.

Kontakte en låsesmed for yderligere tiltag

Hvis du ikke føler dig tryg med at kun tage ovenstående tiltag og du ved at du har mange ting med en stor værdi i hjemmet, for eksempel designerlamper, designer tøj osv. Så kan du med fordel kontakte en låsesmed. En låsesmed kan hjælpe med bland andet;

  • Opsætning af alarmsystemer og overvågning
  • Montering af sikkerhedslåse og ekstra låse på både døre og vinduer
  • Sikkerhedsdøre
  • Sikkerhedsgitre

Norh er en alsidig låsesmed der tager sig af de opgaver som er beskrevet i Storkøbenhavn og på Sjælland. Oveni så tilbyder de også et gratis sikkerhedstjek, hvilket betyder at det kun koster hvis du beslutter dig for at tage tiltag udført af låsesmeden. Du kan læse mere om Norh her.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her