Gør etagebygningen mere attraktiv med en elevator

0
216

En elevator er praktisk i de fleste ejendomme med flere etager. Bor du i en etagebygning, vil en elevator både gøre ejendommen mere attraktiv, men din bolig vil også stige i pris.

Det er langt nemmere og hurtigere, end du sikkert tror, at få installeret en elevator. Det gør sig gældende, uanset hvilken form for bygning, du bor i. I etageejendomme er der god grund til at få installeret en elevator, da det både styrker fremkommeligheden, men også hæver ejendommens pris – og dermed også din bolig.

Hvis du er med i en ejerforening eller andelsforening, vil der i mange tilfælde være mulighed for at låne penge til at investere i en elevator. Det vil gøre det muligt for ældre at bo i ejendommen gennem hele livet, ligesom børnefamilier vil have lettere ved at komme frem med barnevogn og andre tunge ting.

Hvilke fordele er der ved en elevator?

Der er utroligt mange fordele forbundet med at få installeret en elevator i større etageejendomme. Ejendomsværdien stiger for alle beboere, og det bliver nemmere for både familie og besøgende at komme til og fra boligen.

Samtidig er det slet ikke så besværligt, som man skulle tro, når der skal installeres en elevator. Det gør sig i særdeleshed gældende, hvis det er et decideret elevatorfirma i København, der står for at installere elevatoren.

Ejendommen stiger i værdi med en elevator

Når der er installeret en elevator, vil ejendomsvurderingen stige. Det betyder, at du kan få mere for din bolig, når du sælger den, hvorfor du i de fleste tilfælde vil få de penge tilbage, som du gennem ejerforeningen er med til at investere i elevatoren.

Ifølge Home stiger kvadratmeterprisen i gennemsnit med omkring 2.500 kr., når der installeres en elevator i ejendommen. Det er værd at tage med, når der lægges budget for elevatoren.

Hvordan foregår det, når der installeres elevator?

Først og fremmest er det nødvendigt, at ejendommen besigtiges, så der kan udarbejdes en vurdering af, hvorvidt der er mulighed for at installere en elevator. I besigtigelse af bygningen udvælges den mest optimale placering til elevatoren blandt andet.

Accepterer du det tilbud, du får i forbindelse med besigtigelsen, vil der blive indhentet en byggetilladelse. I de fleste tilfælde vil det være firmaet, der står for at indhente byggetilladelsen, da det er virksomheden, der står for myndighedsbehandling og projektering.

Klargøring og betaling af elevatoren

Når byggetilladelsen er i hus, går arbejdet i gang. Først og fremmest vil der blive gjort plads til elevatoren. Det er forskellige fra ejendom til ejendom, hvor lang tid det tager at gøre bygningen klar til en elevator.

I visse tilfælde er der en bagtrappe, som alle lejligheder har adgang til. Det er praktisk at placere elevatoren her, da der i forvejen er plads, hvorfor selve processen med at gøre plads til elevatoren er langt hurtigere.

Vær opmærksom på, at en elevator betales typisk i rater, i takt med at projektet er i gang. Derfor er det en god idé at sikre, at der er et loft for, hvor meget det kan komme til at koste, så prisen ikke ender med at blive højere end først antaget.

 

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her