Den bedste forberedelse til svære tider

0
281

Annonce

Vi kan hurtigt blive enige om, at det ikke er sjovt at stå uden job. Som de fleste ved, kan det ske uden varsel, og det kan ske for selv den bedste på arbejdsmarkedet. Derfor er det almindelig sund fornuft at forberede sig allerede nu. Det kan du gøre ved at blive medlem af en fagforening. Der er mulighed for blandt andet sparring og lønsikring. Læs videre og bliv meget klogere på, hvad en fagforening kan gøre for dig.

Måske er du en af de mange, som har prøvet at stå uden arbejde og uden indkomst. Hvis tiderne er svære og hårde, så kan vi også regne med, at arbejdsløsheden stiger. Måske er du en af de heldige, der sidder sikker i jobbet. Men hvad nu hvis du en dag skulle stå uden job? Kan din økonomi klare det?

Der er masser af muligheder for at sikre sin indkomst gennem fagforeninger og a-kasser. Oveni eller ved siden af dagpengesatsen kan du også få lønsikring. Det er ligesom en forsikring, man tegner, der kan sikre op til 80% eller mere af den løn, du får. Det kan ske både gennem en fagforening, men også gennem banker eller private virksomheder. Tag og klik her for at læse mere om lønsikring.

Det skal du være opmærksom på med lønsikring

Lønsikring lyder som en god løsning enten som supplement eller erstatning for dagpengesatsen. Der er alligevel forskellige krav og regler, som skal være overholdt, inden du kan sikre dig din løn. Den vigtigste er, at du ikke må være vidende om din egen opsigelse, hvis du skal have lønsikring. Det giver nemlig anledning til spekulation. Der findes fagforeninger og A-kasser, hvor du kan få en aftale på plads, selv om du skulle være bekendt med din egen opsigelse.

Alligevel er der krav om, at det skal være en uforskyldt ledighedsperiode. Der kan være forskellige opfattelser af, hvad uforskyldt betyder, så sæt dig godt ind i reglerne, inden du tegner en lønsikring. Alle fagforeninger og A-kasser har forskellige regler og krav, som du skal overholde for at modtage fast indkomst gennem lønsikring.

Derfor er fagforeningen en god idé

Ikke nok med at du kan sikre dig en indkomst, hvis du skulle gå ledig i en periode, du kan også få jobsparring og rådgivning gennem fagforeninger. De kan hjælpe dig med at komme hurtigt tilbage i arbejde, så du ikke sidder fast i ledighedskøen længere end højst nødvendigt. Som du nok ved, jo længere tid, du er væk fra arbejdsmarkedet, jo sværere er det at komme ind igen. Derfor er det en god idé at forberede sig allerede nu.

For når jobmarkedet er usikkert, så går det ud over mennesker i sidste ende. Hvis man har sat sig i gæld eller på anden måde er afhængig af sin indkomst, er det altid en god idé at fremtidssikre sin løn. På den måde ender man ikke med at stå i en situation, hvor regningerne bliver svære at betale, og der ikke er råd til noget som helst.

 

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her