4 trin til en sikker og tryg hushandel

0
164

Vil i gerne købe jeres drømmehus, så er det en stor beslutning, som gerne skulle ende med at være den rette i sidste ende. Det er en længere proces fra når man begynder at kigge på huse, til man rent faktisk sidder med en købskontrakt i hånden, og viden om en indflytterdato.

Her er der minimun 4 trin, som du skal igennem, når du skal købe hus

1. Snak med bankrådgiveren

Først og fremmest, skal du sikre dig, at du har økonomien til at købe hus. Her skal du have fat i din bankrådgiver, så vedkommende kan gennemgå din økonomi og finde ud af, hvor meget du/I kan låne. Her vil banken bede om et budget, årsopgørelser og eventuel lønsedler. Hvis du køber sammen med en partner, så skal partneres økonomi, også gennemgåes. Her kigger banken på 2 ting: Rådighedsbeløb og gældsfaktor, som er de 2 faktorer, som har indflydelse på, om i kan låne.

2. Hiv fat I ejendomsmægleren

Når vi har fået lov til at købe, og kender ens rådighedsbeløb at købe for, så skal du have fat i en ejendomsmægler i det område i gerne vil købe hus. Måske i allerede har et ønske om beliggenhed, og så skal i have fat i ejendomsmægleren, som helst sikkert har ideer til huse, som kunne være interessante for jer. I kan lade ejendomsmægleren finde det rette til jer, eller i kan selv gå på boligjagt. Hvis i finder et hus der er interessant, kan i bede om en fremvisning, så i kan se det indvendigt. Her skal i også kigge på boligens salgsopstilling, tilstandsrapport og andre vigtige dokumenter.

3. Få en byggesagkyndig med på sidelinjen

Hvis det hus i ser på, er interessante på mange måder, så kan det være en rigtig god ide at få en byggeteknisk rådgiver med ud at kigge på boligen. Selvom der er udført en tilstandsrapport på huset, så kan der være visse tilstande, som kan være en god ide at få andre, kyndige øjne på. Her er det en god ide at gennemgå alle de anmærkninger, der er nævnt i tilstandsrapporten, for at se, hvor omfattende de er. På den måde, får man et bedre, samlet overblik over husets stand. Der kan være nævnt noget om tagets stand, som en byggesagkyndig også kan vurdere et eventuel estimat af, og fortælle, om skaden har stor eller mindre betydning.

Når man har en sagkyndig med ude at kigge på sin, måske, kommende bolig, kan i sidste ende betyde, at man kan spare mange penge.

4. Byd på boligen

Ud fra hvad den byggesagkyndige nævner, og i stadig har lyst til at købe boligen, så er det, at i skal byde på boligen. Her skal i have fat i en erfaren og landsdækkende boligadvokat, som kan hjælpe med at gennemgå sagen. Så snart man har skrevet under på købskontrakten, er budet bindende. Derfor er det vigtig at sikre sig, at finde og justere fejl og mangler forinden. Med en boligadvokat, får du et bedre overblik, som er på din side, som køber, og hjælper dig i hele processen under købsaftalen.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her