Derfor er en varmepumpe en god investering

0
119

Er du indehaver af et sommerhus, kolonihavehus eller en almindelig helårsbolig med oliefyr eller naturgas? – Hvis ja, bør du overveje at investere i en varmepumpe, og således skabe en mere miljøvenlig og prisbesparende løsning.

En varmepumpe gør brug af udeluften til at opvarme både bolig og brugsvand. Den omdanner således udeluften til rumvarme, for derved at skabe varme til både radiatorerne og brugsvandet. Da varmepumpen er eldrevet anvender den langt mindre el-energi end den leverer, hvorfor den er et god økonomisk alternativ og en miljøvenlig løsning til dig som opvarmer din bolig op med olie, naturgas eller el.

Luft til luft varmepumpe / luft til vand varmepumpe

Hvorvidt du skal vælge en luft til luft varmepumpe eller en luft til vand varmepumpe, afhænger af dit individuelle behov. En luft til luft varmepumpe er designet til at opvarme mindre boliger, og kan derfor anbefales hvis du har et sommerhus eller kolonihavehus. Derudover kan du tilkøbe den som et supplement til din nuværende varmekilde for derved at gøre en større besparelse årligt.
En luft til luft varmepumpe er billigere end en luft til vand, og hvis behovet og husets kvadratmeter derfor ikke er så stort, kan dette være et oplagt valg. Er du derimod indehaver af et helårshus, bør du overveje en luft til vand varmepumpe, da den på sigt vil medbringe den største besparelse. Overordnet kan du opnå en besparelse på din elregning med op til 60% samt en co2 reducering med omtrent 40%.

Hvad koster en varmepumpe?

Prisen på en varmepumpe varierer meget, og der kan derfor ikke gives en fast pris. Varmepumpe luft til vand pris afhænger af mange elementer heraf husets størrelse, varmepumpens størrelse samt øvrige forhold. Du kan dog få lavet et cirka tilbud ved at udfylde en række informationer i en tilbudskonfigurator. For at få et konkret tilbud, kræver det dog at der kommer nogle varmepumpeinstallatører ud til dit hus, som derefter kan givedig et sammenlagt tilbud.

Prisen på en luft til vand varmepumpe vil være dyrere sammenlignet med en luft til luft varmepumpe, men omvendt vil luft til vand varmepumpen også levere mere varmeenergi. En luft til vand varmepumpe i almindelig størrelse vil omtrent ligge i et prisniveau omkring 80 – 120.000 kr. Dette kan virke som en dyr startinvestering, men vil hurtigt tjene sig ind på de månedlige besparelser.

En totalløsning

En luft til vand varmepumpe fungerer som en totalløsning da den både opvarmer boligen men også brugsvandet. Dette gør det nemmere og mere overskueligt for dig som husejer, da du derved ikke skal forholde dig til noget yderligere. Varmepumpens størrelse tilpasses dit hus, og således undgår du at varmen slipper op eller at der ikke længere er noget rindende varmt vand.
Med en varmepumpe holdes huset opvarmet året rundt uden grund til bekymring. Selv i frostvejr hen over vinteren, formår varmepumpen fortsat at kunne generere energieffektiv varme. Det skyldes, at de er tilpasset det danske klima og derfor er udviklet til at kunne klare flere graders frost. Hvis du endnu ikke har investeret i en varmepumpe endnu, er det værd at tage til overvejelse, og gå ud og afhent tilbud allerede nu.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her