Sådan gør du din bolig klar til salg

0
66

Skal du videre til et nyt sted og har brug for at sælge dit hus for at komme videre til din nye drømmebolig, er det vigtigt, at det tager sig ud på den bedste måde, så potentielle købere bliver interesserede, og du har mulighed for at opnå den højeste salgspris. Vi har talt med en erfaren fagperson med ekspertise i boligmarkedet, som til daglig er ejendomsmægler i Nibe, som gerne vil dele sine tips til, hvordan du selv kan være med til at optimere chancerne for, at du får solgt dit hus, så det giver dig største værdi. 

Førstehåndsindtrykket tæller 

Når dit hus er til salg, er der rigtigt mange, der ser det udefra dagligt. Nogle kører måske forbi adressen og lægger mærke til Til salg-skiltet og får interessen derigennem – andre har måske set, at boligen er til salg på nettet eller i avisen og kører forbi for at se det i virkeligheden, inden de aftaler en fremvisning. Derfor er det vigtigt med udvendig vedligeholdelse i salgsperioden. 

Sørg derfor for, at facaden og taget er pæne og rene, og puds også gerne vinduerne jævnligt. Det kan lyde simpelt – men det giver faktisk et betydeligt bedre førstehåndsindtryk, hvis der ikke er mos på taget eller beskidte vinduer. På samme måde kan du også selv sørge for, at haven spiller med. Giv træer og buske en god beskæring, hvis det kan løfte udtrykket, og sørg for at slå græsplænen så ofte, at den fremstår velplejet. Det betaler sig i længden, da de kommende ejere nok skal komme forbi på et tidspunkt.

Sørg for, at din bolig ikke blot er et hus, men et indbydende hjem

Som køber vil du altid forestille dig, hvordan dagligdagen vil være i et hus, du er til fremvisning i. Derfor er det altid en fordel at gøre huset så rummeligt og indbydende som muligt, når der kommer potentielt interesserede købere forbi. Fjern derfor alle unødige genstande og sørg for, at der er rent, så hjemmet fremstår friskt og lækkert. Du behøver naturligvis ikke at fjerne alle personlige genstande, for det må godt se ud som om, at der bor nogen i huset. Men det er altid en god ide at sørge for at gulve, vægge, lofter, karme og skabe er rene på overfladen. 

Giv din bolig en relevant make-over

De indledende tips er quickfixes, du relativt hurtigt kan udføre for at få din bolig repræsenteret på den bedste måde. Hvis du virkelig vil gøre en ekstra indsats for at maksimere dine chancer for et hurtigt og godt salg, er der flere andre ting, du kan overveje at gøre. 

Mal for eksempel væggene i en lys neutral farve, hvis de ikke har det i forvejen. Det skaber en følelse af åbenhed og plads, der altid er fordelagtigt i en salgssituation. Du kan også få hjælp til styling af rummene, så de tager sig ud på en måde, der tiltaler de fleste købere i en særlig målgruppe. Du kan eventuelt spørge din ejendomsmægler om råd vedrørende dette.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her