Sådan bekæmper du skægkræ

0
80

Du kender nok sølvfisken, men har du også hørt om skægkræ? Både sølvfisk og skægkræ er små insekter, der kan leve i din bolig. De er ikke farlige for dig, men det er ikke rart at have små insekter kravlende rundt i sin bolig. Hvis du skulle have skægkræ i din bolig, har du nok opdaget det, for de kan formerer sig til at meget stort antal. Skægkræ bekæmpelse er bedst at få hjælp til af en professionel. Skægkræ skal nemlig ofte fjernes med gift. Læs med her og bliv klogere på, hvad skægkræ er, og hvad du kan gøre for at bekæmpe dem.

Hvad er skægkræ?

Skægkræ ligner sølvfisk, men er lidt større. De kan blive op til 2 cm, når de er voksne, mens de unge skægkræ kan være nogle få millimeter. Sølvfisk lever fugtige steder, primært på badeværelser, men skægkræet lever overalt i boligen. De kan leve både i stue og soveværelse, og ingen gider dele seng med en masse insekter, eller at de kryber rundt i dit klædeskab. De kommer ind i din bolig med varer, pakker eller fra ferien i din kuffert, så det er derfor svært at undgå dem.

Hvor almindeligt er skægkræ i Danmark?

Skægkræ er efterhånden blevet meget almindeligt i Danmark, fordi de spreder og formerer sig meget hurtigt. Man ved dog ikke helt præcist hvorfor, men en grund til, at de er kommet til Danmark, er måske danskernes store rejselyst, så skægkræene kommer med hjem fra danskernes ferier. Skægkræ er aktive om natten, og derfor kan det også være, man ikke opdager og bekæmper dem, før der er rigtig mange. Mange har måske også troet, de bare havde sølvfisk og har ikke gjort noget for at bekæmpe dem.

Sådan bekæmper du skægkræ

Det er svært at bekæmpe skægkræ på egen hånd. Men noget, du kan gøre selv, er at rengøre ofte og grundigt, for at skægkræet ikke har så meget skidt at leve af, og når du gør rent, kan du også fjerne de skægkræ, du støver op. Men du kan ikke selv fjerne dem helt, men har brug for hjælp fra en professionel. En professionel kan desinficere dit hjem med de rette midler til at fjerne skægkræ. For en professionel ved, hvordan sådan nogle midler skal håndteres. Du kan nemlig gøre mere skade end gavn på både hus og mennesker, hvis du selv begynder at sprede gift i din bolig.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her