Bæredygtig livsstil: Slip for at skulle låne penge online

0
1024

Vi har aldrig haft så stort et fokus på vores klima, som vi har i dag, og derfor vælger flere og flere at leve mere bæredygtigt. Det kan du med god grund også gøre, og det kræver kun nogle få ændringer, hvis du vil være med.

Alt afhængig af dine ønsker for bæredygtighed, så skal der nemlig ikke meget til, og det vil heller ikke koste dig en formue. Faktisk er der mange, der sparer penge, efter de har ændret livsstil, så de slipper for hårde måneder, hvor de fristes til at tage et kviklån eller lave overtræk.

2018 blev året, hvor klimaet for alvor kom i fokus. Store demonstrationer blev sat i værk, og især de unge fik endelig taletid overfor de danske politikere. Derfor er flere og flere begyndt med små ændringer i hverdagen, og selvom det ikke synes af noget særligt, så kan det gøre en forskel.

For jo flere, der er med på en mere bæredygtig livsstil, desto bedre kan vi passe på vores klima og planet.

Her finder du gode tips til, hvordan du kan leve mere bæredygtigt, og hvilke fordele du kan drage nytte af.

Slut med at låne penge online

I dag benytter mange danskere sig af muligheden for at låne penge online, hvis det er stramt sidst på måneden. Faktisk bliver der lånt for mange millioner kroner, og danskerne bliver ved med at låne penge online, især de hurtige kviklån og SMS lån er blevet populære de senere år. Selvom det kan ligne en god ide, at tage et kviklån, så kan det hurtigt gå hen og blive rigtig dyrt for dig.

Med en bæredygtig livsstil vil du løbe ind i en kæmpemæssig fordel, nemlig et større overskud rent økonomisk. Har du allerede lånt penge online, så kan du måske få dem betalt ud, og har du gået med overvejelser om at f.eks at skulle tage et kviklån, så behøver du ikke længere bekymre dig om det.

Måske tænker du over, hvordan det kan være muligt at ændre livsstil og på den måde undgå at låne penge online? Selvom mange tror det, så er en bæredygtig livsstil slet ikke dyrere end den almindelige kost.

Du sparer tværtimod mange penge på både kød, tøj og meget andet. Men lad os kigge lidt nærmere på, hvordan du kan slippe for at låne penge online eller være i minus hver måned.

Mere grønt, mindre kød

En af de store klimasyndere er selvfølgelig kød, og i særdeleshed oksekødet er slemt. Derfor er første skridt på vejen til en mere bæredygtig livsstil en kost, der består af langt flere grøntsager og langt mindre kød.

Det anbefales, at du tager to kødfrie dage om ugen – og gerne flere, hvis du har mod på det. Kødet skal du erstatte med andre proteinkilder, og det er for nogle svært. Men efterhånden finder man mange alternativer på markedet, og du skal kun tilsætte det i maden eller varme det op.

Nogle af de gode alternativer til kød spækket med protein er bønner, linser og æg. Med en god køkkenmaskine kan du komme langt med de rette råvarer.

Med lidt know how og hjælp fra din køkkenmaskine, så lærer du hurtigt hvordan du f.eks kan lave en god plantebaseret burger.

Du kan også vælge at købe nogle af de allerede producerede varer i supermarkedet. I dag kan du sågar finde plantebaseret fars, der både smager og ligner hakket kød.

Derfor bør det være overskueligt for dig at skære lidt ned på kødet i hverdagen.

Overvej dine indkøb

Tøjindustrien er også en af de store klimasyndere, og her kan du altså også skære meget ned på dit forbrug. Det gælder også dine møbler og meget andet. Her bør du have som en tommelfingerregel, at du køber så meget brugt, som det er muligt.

Genbrugstøj er blevet moderne igen, og det bør du drage nytte af. For i stedet for at købe nyt tøj og smide gammelt ud, så er det langt bedre for miljøet, at du køber noget brugt.

Samtidig vil brugt tøj og brugte møbler spare dig for mange penge, så du kan få råd til mere af alt det andet.

DBA.dk er et oplagt sted at handle brugte møbler, og her finder du alverdens forskellige varer. Du kan også spare penge på designklassikere og varer, som måske aldrig har været pakket ud. Det er selvfølgelig okay at købe nye varer også, men overvej altid en ekstra gang, om du har brug for den nye kjole, eller om du har mulighed for at finde en brugt. Brug eksempelvis Tradono.dk til moderne tøj til gode priser.

Flyrejserne

De store debatter går ikke kun på oksekød og tøjindustrien. Faktisk er det flytrafikken, der får den langt største kritik i dag, og det er med god grund. Hver dag flyver flere tusindvis af fly rundt i hele verden, og det betyder langt mere CO2 i luften, end hvad vores klima kan klare.

Derfor kan du virkelig gøre en forskel ved at droppe flyveturene fremover. Plejer I at tage på sommerferie hvert år, så kan I overveje at starte bilen og holde ferien i Europa. Her kan I komme rundt til mange forskellige lande inden for et døgn og på den måde holde en fantastisk ferie, samtidig med at I gør det på en langt mere bæredygtig måde.

Er du nødsaget til at flyve med dit arbejde, så er der også her nogle muligheder for at gøre en forskel. Flyver du til møder, så kan du overveje at foreslå online møder i stedet for. Rigtig mange fly afgår hver eneste dag med passagerer, der skal tilbage samme dag, og lægger man disse ture sammen, så er det meget CO2, der kan spares.

Derfor kan du foreslå dette på din arbejdsplads og gøre en forskel for klimaet. Det er også blevet særdeles populært at kunne brande sig selv som en grøn virksomhed, der gør en forskel i klimakampen. Og med et tiltag som dette vil det være noget, som mange vil lytte til.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her