Tre ting du bør overveje når du søger en ny bolig

0
121

Når du første gang skal finde din vej ind på boligmarkedet, er der meget du som køber skal holde styr på. For hvad køber du egentligt, hvilken betydning har din nye bolig for din fremtidige økonomi og muligheder for familieforøgelse, og hvad er dine muligheder for at komme af med boligen igen, så fremt det bliver nødvendigt. Der er meget at overveje før i kaster jer ud i at købe bolig. Vi giver herunder tre bud på, hvad du bør være særlig opmærksom på. 

De juridiske forhold

Køber du en allerede eksisterende bolig, kan der være rigtig mange dokumenter at skulle forholde sig til. For hvordan er det nu lige, at du skal forholde dig til skøde, dokumenter, aftaler og forsikringer. Dette kan være en jungle at finde rundt i, hvor du dog risikerer, at det kommer til at koste dig dyrt på sigt, hvis der ikke er styr på papirarbejdet. Heldigvis findes der i dag god hjælp af hente hos boligadvokater som Knudsgaard Advokater. Her vil du kunne få hjælp til at forstå og udfærdige de mange dokumenter og købsaftaler på en måde, hvor der ikke senere vil komme nogle dårlige overraskelser, hvor du som ny ejer pludseligt hæfter økonomisk for en udgift du ikke kendte til.

Tænk langsigtet økonomisk

Det er ofte en god ide at finde en bolig, der ligger et godt stykke under jeres normale rådighedsbudget. I gode tider hvor lønnen strømmer ind uden afbrydelser, lader mange sig dog rive med af stemningen, og køber bolig med tilhørende udgifter, som de kun lige med nød og næppe kan betale. Dette er meget risikabelt, hvor du i tilfælde fyring eller andre ændringer i indkomsten, pludseligt kan være nødsaget til at sælge din bolig – måske endda med tab. Sørg derfor altid for at vælge en bolig, hvor du som minimum kan leve et par måneder til en noget lavere indkomst. Nogle gange kræver en bolig også udgifter til nyt tag, vedligeholdelse eller andet, hvortil det kun er en fordel at kunne betale en del af beløbet selv, i stedet for at låne hele beløbet af banken til høje renter.

Spørg dig selv, om det kan lade sig gøre at sælge igen

Selvom det sjældent er planen at sælge lige med det samme, kan det være en god ide at spørge sig selv, om det er muligt at få solgt boligen igen inden for en overskuelig tidsramme såfremt det bliver nødvendigt. Nogle områder er bare mere eftertragtede end andre at bo i, hvor et hus i et mindre attraktivt område hurtigt kan sætte dine øvrige drømme og planer på en længere stand-by, hvis ikke du har mulighed for at flytte derfra uden først at have solgt din bolig. 

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her