Tips til at vælge de mest passende lamper til stuen

0
75
Flot stue

Hvis du skal købe nye lamper til stuen, er der flere overvejelser, der er værd at gøre sig. Oplever du, at din stue ikke fungerer som helhed, kan det meget vel være belysningen, der er problemet, hvilket vidner om, hvor vigtigt korrekt belysning er.

Der findes flere tips, der kan hjælpe dig med at finde de bedste lamper til din stue. Der findes nemlig ikke specifikke lamper, der egner sig til en hvilken som helst stue. F.eks. kan en Flos væglampe sagtens være rigtig god i én stue, men virke malplaceret i en anden.

Har du brug for fleksibilitet?

En af de ting, der er værd at overveje er, om du har brug for fleksibilitet. Er der behov for at flytte rundt på belysningen i din stue, er du nødt til at vælge en fleksibel lampe. Derfor skal det hverken være en væg- eller loftlampe, du skal købe.

I en sådan forbindelse er du bedre stillet ved at vælge en eller flere gulvlamper. Det betyder nemlig, at du kan flytte rundt på dine lamper, såfremt behovet for dette skulle opstå. Det kan der selvfølgelig være flere årsager til, at du kan komme ud for.

Undgå loftlamper, hvis du har lavt til loftet

Bor du i en bolig, hvor der ikke er højt til loftet, er dette også noget, der skal inddrages i dit valg af lamper. I et sådant tilfælde bør du nemlig ikke hænge en loftlampe op, da det vil resultere i, at lokalet kommer til at virke mindre, end det egentlig er.

I denne sammenhæng er det bedre at vælge en væglampe stue eller en gulvlampe. Er det en lille stue, er væglamper som regel det bedste valg, da de ikke optager nær så meget plads som loft- eller gulvlamper.

Skab varierende stemninger med flere lamper

Når det kommer til belysning i stuen, er det som regel ikke nok med en enkelt lampe. I stedet bør du købe flere lamper, da det giver dig mulighed for at skabe varierende stemninger. Og det vil du hurtigt lære at sætte stor pris på.

Det vil betyde, at du kan tænde for mere afdæmpet belysning, hvis du vil skabe en hyggelig stemning til filmaftenen. Du vil også kunne skrue mere op for lyset, hvis du har brug for at koncentrere dig om at læse. Derfor rådes du til at have flere lamper og belysningsmuligheder i stuen.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her