Sådan skaber du den bedste belysning i dit hjem

0
77

Noget af det vigtigste i dit hjem er en god og passende belysning, for det gør en kæmpe forskel. Det kan være svært at finde ud af hvilken belysning, der passer i de forskellige rum i dit hjem, og hvis du ikke er super glad for at sætte lamper op, så er det irriterende at skulle gøre det mere end højst nødvendigt. Der findes et hav af forskellige muligheder, når det kommer til god belysning, og det afhænger i høj grad af, hvilket formål lyset skal have. Rigtig mange mennesker finder det svært at sætte lamper op, og endnu sværere bliver det, hvis du ønsker, at det skal være spots. Heldigvis er der hjælp at hente. Du kan eksempelvis finde en bedste elselskab, hvis du er fra den del af landet. Læs videre for gode råd til belysning her. 

Lys i køkkenet 

De fleste bruger meget tid i køkkenet, og derfor er belysningen der særlig vigtig. Et køkken har flere funktioner, og kræver derfor også flere forskellige former for belysning. For det første skal du have noget centralt lys, som er det lys, der har til formål at oplyse hele rummet. Det kan være en loftlampe eller en form for pendel. Derudover skal du bruge et godt arbejdslys. Det er vigtigt, at du får oplyst områder som køkkenbord, vask og komfur. Lyset skal gerne være lige over arbejdsstationen, så du undgår skygger, og det bør være skarpt. Du kan med fordel sørge for, at lyset i køkkenet kan indstilles i farve og styrke, så du både kan skabe godt arbejdslys til når maden skal tilberedes, samt hyggelig belysning til når maden skal nydes. 

Lys på badeværelset 

På et badeværelse er spots en oplagt løsning. De har den fordel, at lyset fordeles godt i rummet og vil være meget ensartet. Det kan nemlig godt være en udfordring at skabe lys i et badeværelse med bare én loftlampe, da der eksempelvis kan opstå skygge i brusenichen. Derudover kan det være en god idé at tilføje ekstra lys over spejlet. Du kan også vælge at købe et spejl med indbygget lys, hvilket giver en god effekt. Det vigtigste når du vælger lys til dit badeværelse, er at du undersøger og overholder de regler, der er i forbindelse med installation af lys i et vådrum. 

Lys i stuen

Stuen er et rum, der bliver brugt til mange forskellige ting. En fejl mange ofte begår, er ikke at tilføje nok lys til rummet, så det kan du have med i overvejelserne, når du vælger lys her. Du bør sørge for, at der er fleksibelt lys, der både er placeret højt og lavt. Du skal tænke over, hvad de forskellige steder i stuen bruges til. Er der eksempelvis en lænestol, som du skal bruge til at læse eller strikke, kan det være en god idé med skarpere lys der. 

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her